Ezért nem vállalta a hazugságvizsgálatot P. László? Két DNS-mintát találtak a rendőrök

gyilkosság Pécs DNS-minta Bándy Kata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
P. László állítja, egyedül ölte meg Bándy Katát, a bizonyítékok azonban mást mutatnak: a nő testén egy másik DNS-mintát is találtak a rendőrök, ami azt mutatja a Blikk egyelőre hivatalosan még meg nem erősített értesülései szerint, hogy egyik rokona is részt vehetett a gyilkosságban.

P. László elfogása óta állítja, hogy egyedül ölte meg a rendőrségi pszichológusként dolgozó Bándy Katát - a lány körmei alatt megtalálták a DNS-ét, ám a lány holttestén a Blikk szerint egy másik DNS-mintára is lelt a rendőrség, mely P. László rokonához vezethet. A Népszabadság csütörtökön azt közölte, hogy P. László unokatestvérével, J. Olivérrel volt Pécsen még a gyilkosság után is, akit azonban azóta sem találnak az ismerősök. Bár a rendőrség nem erősítette meg azt az információt, miszerint körözést adtak volna ki a fiatalember ellen, ám Tompán, J. Olivér lakóhelyén a Blikknek azt mondták, nyomozók keresték, mert szerettek volna beszélni vele.

MTI/Kálmándy Ferenc
MTI/Kálmándy Ferenc

Kattints a többi képért!

A Blikk úgy tudja, mindeközben a rendőrség egy piros autót is keres, mellyel állítólag P. László és unokatestvére vasazni járt. Amennyiben a DNS-mintáról szóló hírek igazak, az alátámasztja azokat a feltételezéseket, melyek szerint P. László rokona is jelen volt a gyilkosság elkövetésekor. Fontos részlet továbbá, hogy a P. László esetében - aki az első perctől azt állította, "egyedül viszi el a balhét" - a csütörtökre tervezett hazugságvizsgálat elmaradt. A Borsonline úgy tudja, a vizsgálatot P. László törött orra akadályozza. A lapnak a gyanúsított védője, dr. Sólymos Sára azt mondta, védence önként vállalta a vizsgálatot, később azonban nem tudták elérni az ügyvédnőt.

Közleményt adott ki a család

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. Az országos rendőrfőkapitány egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Az áldozat családja tegnap rövid közleményt adott ki, melyben azt kérte, hogy senki se használja politikai célokra vagy a halálbüntetés visszaállítását követelve érvként lányuk nevét.

Tipp! Csúnyácska nőből igazi dáma lett a legismertebb szerető! Kattints a képekért!



Korábbi cikkeink a gyilkossággal kapcsolatban:

Megvan a tettes? - Fordulat Bándy Kata meggyilkolása ügyében

Képek a pécsi gyilkosság helyszínéről

Bándy Katát egy autóba tuszkolták - Tanúja is van a történteknek

Kijátszotta a rendőröket Bándy Kata gyilkosa - elmenekült az őt kereső rendőrök elől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.