Az egész országot megrázta Kézdy György halála, aki szombat reggel, hosszas betegeskedés után lett öngyilkos. Azonban nem ő az egyetlen népszerű hazai színész, aki önkezével vetett véget az életének. A Life.hu összeállítása.

A magányos komika megrázó halála

Schütz Ila igazi rajongott komika volt, akiről csak kevesen sejtették, hogy a színpadon mindig mókázó színésznő a való életben milyen magányos és elkeseredett. Mindez csak akkor lett egyértelmű a nagyvilág előtt, amikor már késő volt. 2002. december 12-én, életének 59. évében öngyilkos lett. Halálát gyógyszerek és áramütés okozta.

Forrás: TV2 Sajtószoba
Schütz Ila a Valami Amerika című filmben

A színészlegenda titokzatos öngyilkossága

Latinovits Zoltán minden idők egyik legnépszerűbb magyar színésze volt, akinek élete szerelme egy hasonlóan jelentős színészóriás, Ruttkai Éva volt. Kettejük viharos kapcsolata, önmagukat elégető személyisége a kor első számú pletykatémája volt. Latinovits élete 1976-ban ért véget, amikor a színész Balatonszemesen a vonat alá vetette magát. Egyes pletykák szerint - nyílt rendszerellenessége miatt - a korabeli rendszer vezetői végeztek vele. Ruttkai Éva élete végéig állította, hogy Latinovits nem lett öngyilkos. 

Forrás: Wikipedia
Latinovits Zoltán a Mocorgó című magyar filmben

Domján Edit halála - Valóra vált tragikus ígéret

Domján Edit többször előre jelezte, hogy 40 évesen véget fog érni az élete, a rajongott színésznő ugyanis rettegett attól, hogy középkorú nőként már nem kell majd sem a színpadra, sem a férfiaknak  Hosszú évekig küzdött a depresszióval, aminek az sem tett jót, hogy élete legnagyobb szerelme, Szécsi Pál is belső démonjaival vívott. Domján Edit végül 1972 karácsonyán valóra váltotta tragikus ígéretét: épp negyvenedik születésnapján lett öngyilkos.

Forrás: Madách Színház

Az őstehetség végzete

Soós Imre egy nyolcgyermekes szegényparaszti családban született és mélyszegénységből verekedte fel magát a legismertebb magyar színészek közé. Igazi őstehetség volt, akit a közönség és a szakma is a keblére ölelt, rövid élete során hatalmas sikereket ért el. Legemlékezetesebb alakítása a Körhinta című film főszerepe volt. Épp ez a hirtelen jött, hatalmas siker vezetett korai halálához. Képtelen volt feldolgozni a népszerűséget. Depressziós lett, szorongását alkohollal oldotta, majd 1957-ben, feleségével együtt öngyilkos lett. Mindössze 27 éves volt.

Forrás: Wikipedia
Soós Imre a Lúdas Matyi című filmben

 

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon  is!A halálból menekült meg a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130212-varkonyi-andras-a-baratok-kozt-sztarja-vili-bacsi-eletmento-szivmuteten.html Rák betegsége miatt lett öngyilkos Kézdy Györgyhttp://www.life.hu/legykepben/20130212-kezdy-gyorgy-magyar-szinesz-rakos-megbetegedese-miatt-lett-ongyilkos.html Világsztárral randizik Berkes Olivérhttp://www.life.hu/legykepben/20130211-berkes-oliver-a-the-voice-sztarja-justin-bieber-amerikai-sztarral.html Kísérleteznek Ozzy Osbourne fiánhttp://www.life.hu/legykepben/20130211-nemetorszagban-vesz-reszt-egy-ossejt-kezelesen-ozzy-osbourne-enekes-fia.html Új életről álmodik az ismert színészhttp://www.life.hu/legykepben/20130211-dolhai-attila-musical-szinesz-ha-nem-enekelne-legszivesebben-epitesz-lenne.html