Magyar színészek, akik a halálba menekültek

halál Domján Edit színésznő Latinovits Zoltán színész Schütz Ila öngyilkosság Kézdy György Soós Imre sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országot megrázta Kézdy György halála, aki szombat reggel, hosszas betegeskedés után lett öngyilkos. Azonban nem ő az egyetlen népszerű hazai színész, aki önkezével vetett véget az életének. A Life.hu összeállítása.

A magányos komika megrázó halála

Schütz Ila igazi rajongott komika volt, akiről csak kevesen sejtették, hogy a színpadon mindig mókázó színésznő a való életben milyen magányos és elkeseredett. Mindez csak akkor lett egyértelmű a nagyvilág előtt, amikor már késő volt. 2002. december 12-én, életének 59. évében öngyilkos lett. Halálát gyógyszerek és áramütés okozta.

Forrás: TV2 Sajtószoba
Forrás: TV2 Sajtószoba

Schütz Ila a Valami Amerika című filmben

A színészlegenda titokzatos öngyilkossága

Latinovits Zoltán minden idők egyik legnépszerűbb magyar színésze volt, akinek élete szerelme egy hasonlóan jelentős színészóriás, Ruttkai Éva volt. Kettejük viharos kapcsolata, önmagukat elégető személyisége a kor első számú pletykatémája volt. Latinovits élete 1976-ban ért véget, amikor a színész Balatonszemesen a vonat alá vetette magát. Egyes pletykák szerint - nyílt rendszerellenessége miatt - a korabeli rendszer vezetői végeztek vele. Ruttkai Éva élete végéig állította, hogy Latinovits nem lett öngyilkos.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Latinovits Zoltán a Mocorgó című magyar filmben

Domján Edit halála - Valóra vált tragikus ígéret

Domján Edit többször előre jelezte, hogy 40 évesen véget fog érni az élete, a rajongott színésznő ugyanis rettegett attól, hogy középkorú nőként már nem kell majd sem a színpadra, sem a férfiaknak Hosszú évekig küzdött a depresszióval, aminek az sem tett jót, hogy élete legnagyobb szerelme, Szécsi Pál is belső démonjaival vívott. Domján Edit végül 1972 karácsonyán valóra váltotta tragikus ígéretét: épp negyvenedik születésnapján lett öngyilkos.

Forrás: Madách Színház
Forrás: Madách Színház

Az őstehetség végzete

Soós Imre egy nyolcgyermekes szegényparaszti családban született és mélyszegénységből verekedte fel magát a legismertebb magyar színészek közé. Igazi őstehetség volt, akit a közönség és a szakma is a keblére ölelt, rövid élete során hatalmas sikereket ért el. Legemlékezetesebb alakítása a Körhinta című film főszerepe volt. Épp ez a hirtelen jött, hatalmas siker vezetett korai halálához. Képtelen volt feldolgozni a népszerűséget. Depressziós lett, szorongását alkohollal oldotta, majd 1957-ben, feleségével együtt öngyilkos lett. Mindössze 27 éves volt.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Soós Imre a Lúdas Matyi című filmben

Olvass olyan külföldi sztárokról, akik tragikus módon haltak meg!

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.