Kárász Róbert műsorvezető kávézó színész Törőcsik Mari fogyatékkal élők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A műsorvezető különleges kávéházat nyitott Törőcsik Mari támogatásával, amelyről a Life.hu hu újságírójának mesélt.

Kárász Robi Pécsen megnyitotta az első olyan kávéházat, ahol fogyatékkal élő személyek dolgoznak.

Forrás: MTI/Mohai Balázs / MTI/Máthé Zoltán
Forrás: MTI/Mohai Balázs / MTI/Máthé Zoltán


"A program keretén belül, hazai hírességek ajánlják fel kedvenc macijukat árverésre. Törőcsik Marival, a Nemzet Színészével hoztuk létre az alapítványt, ő az alapítója. Én ehhez kapcsolódóan kitaláltam, hogy teremtsünk valami nagyon maradandót, olyat, ami még nem volt Magyarországon. Így született meg annak a különleges kávézónak az ötlete, ahol fogyatékkal élők fognak dolgozni. Anno, az első elárverezett maci felajánlója Törőcsik Mari volt, az ő kabaláját 750.000 forintért vette meg Mága Zoltán. A hegedűvirtuóz egyébként saját maciját az árverésen egymillió forintért vásárolta vissza, ez egy nagylelkű gesztus volt tőle, aminek nagyon örültünk. Az árveréseken befolyt összegekből fogjuk a kávéházat finanszírozni, de még sok pénz hiányzik a megvalósításhoz, ezért várjuk továbbra is a macifelajánlásokat" - mesélte Robi, a TV2 Mokka műsorvezetője, a Fogadj Örökbe Egy Macit program ötletgazdája.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.