helyreállítás rakpart Pesti Imre Margitsziget nyitás árvíz közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek délután két órakor megnyitották a Margitszigetet a közösségi közlekedés, a gyalogos forgalom és az engedéllyel rendelkezők előtt - számol be az MTI.


Forrás: MTI/Lakatos Péter
Forrás: MTI/Lakatos Péter

Margitsziget - most

Az ÁNTSZ péntek este 6 óráig végez a fertőtlenítéssel, és a tervek szerint hétvégére befejeződik a szúnyogirtás is a fővárosban. A Rudas és a Lukács fürdő már működik, a vízminták negatívak voltak. A Király fürdő még zárva tart. A Margitszigetről eltűntek a homokzsákok, a helyreállítás majdnem befejeződött. A Főkert egy területen, a sziget Pest felőli oldalán végez még munkálatokat, azt a területet körbekordonozták és nem látogatható - tette hozzá Pesti Imre. Szombat reggel 8 órakor mind az uszoda, mind a Palatinus strand megnyílik.
Budapesten a helyreállítás majdnem teljesen befejeződött. A pesti alsó rakpart Parlament előtti része nem az árvízzel, hanem az építkezéssel összefüggésben van még lezárva.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.