Péntek délután két órakor megnyitották a Margitszigetet a közösségi közlekedés, a gyalogos forgalom és az engedéllyel rendelkezők előtt - számol be az MTI.


Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke hozzátette: továbbra is van egy szűk szakasz, amelyet kordonnal zárnak le. Arról is beszámolt, hogy az árvíz miatt kiköltöztetett valamennyi budapesti lakos hazatérhetett az otthonába. Őket korában a főváros I., III., IV., XXI., illetve XXII. kerületéből költöztették ki.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Margitsziget - most

Az ÁNTSZ péntek este 6 óráig végez a fertőtlenítéssel, és a tervek szerint hétvégére befejeződik a szúnyogirtás is a fővárosban. A Rudas és a Lukács fürdő már működik, a vízminták negatívak voltak. A Király fürdő még zárva tart. A Margitszigetről eltűntek a homokzsákok, a helyreállítás majdnem befejeződött. A Főkert egy területen, a sziget Pest felőli oldalán végez még munkálatokat, azt a területet körbekordonozták és nem látogatható - tette hozzá Pesti Imre. Szombat reggel 8 órakor mind az uszoda, mind a Palatinus strand megnyílik.
Budapesten a helyreállítás majdnem teljesen befejeződött. A pesti alsó rakpart Parlament előtti része nem az árvízzel, hanem az építkezéssel összefüggésben van még lezárva.

Árvíz - jövő héten megnyitják a rakpartokathttp://www.life.hu/legykepben/20130613-a-dunai-arhullam-hetvegen-hagyja-el-hazankat-kozben-sok-telepulesen.html Árvíz - Megmenekült a Margitszigethttp://www.life.hu/legykepben/20130612-gyozelemre-allunk-az-arvizzel-szemben-orban-viktor-szerint-aki-gyorujfaluban.html Árvíz - borul a közlekedés a fővárosbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130611-meg-masfelket-nehez-nap-all-elottunk-az-arvizi-vedekezes-soran.html Árvíz - délen dagad a Dunahttp://www.life.hu/legykepben/20130610-budapesten-vasarnap-este-tetozott-a-duna-azota-folyamatos-apad-a.html Árvíz Budapestenhttp://www.life.hu/life/galeria/20130607-arviz-budapesten-2013.html