Két megyében pusztított a vihar

eső károkozás vihar szélvihar pusztítás Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csongrád és Szabolcs megyében riasztották a legtöbbször a tűzoltókat a hétfői vihar során. Ma már nyugodtabb napunk lesz.

Csongrád megyében, azon belül is Szegeden, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg térségében riasztották a legtöbbször a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit a hétfői viharok miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Elsősorban a viharos szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott gondot - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Országszerte csaknem kétszázszor riasztották a tűzoltókat - 119 esetben kidőlt fához, 41 esetben pedig a hirtelen lehullott nagy mennyiségű esővíz eltávolításához hívták őket. Az OKF információi szerint a hétfői viharok során senki sem sérült meg.
Kedden napközben az Északi-középhegység térségében előfordulhat néhol zivatar, de heves zivatar, amelyet 90 kilométer/óránál erősebb szél, vagy nagy méretű jég kísér, nem várható. Az ország egy megyéjében sincs érvényben figyelmeztetés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.