Csongrád és Szabolcs megyében riasztották a legtöbbször a tűzoltókat a hétfői vihar során. Ma már nyugodtabb napunk lesz.

Csongrád megyében, azon belül is Szegeden, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg térségében riasztották a legtöbbször a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit a hétfői viharok miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Elsősorban a viharos szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott gondot - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Országszerte csaknem kétszázszor riasztották a tűzoltókat - 119 esetben kidőlt fához, 41 esetben pedig a hirtelen lehullott nagy mennyiségű esővíz eltávolításához hívták őket. Az OKF információi szerint a hétfői viharok során senki sem sérült meg.
Kedden napközben az Északi-középhegység térségében előfordulhat néhol zivatar, de heves zivatar, amelyet 90 kilométer/óránál erősebb szél, vagy nagy méretű jég kísér, nem várható. Az ország egy megyéjében sincs érvényben figyelmeztetés.

Felhőszakadás, jégeső - Vasárnap jön az újabb viharhttp://www.life.hu/legykepben/20130519-felhoszakadas-jegeso-vasarnap-jon-az-ujabb-vihar.html Pusztított a tegnapi vihar, jön a folytatáshttp://www.life.hu/legykepben/20130503-kidolt-fakhoz-es-epuletkarokhoz-riasztottak-a-tuzoltokat-a-tegnapi-vihar.html Ezt üzente a hatalmas vihar március 15-énhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130322-ezoteria-es-csillagjegy-2013-marcius-15en-es-2006-augustus-20an.html A hőség után jönnek a heves zivatarokhttp://www.life.hu/legykepben/20130622-eszakkeleten-mar-masodfoku-riasztasokat-adott-ki-az-orszagos-meteorologiai-szolgalat.html Országszerte megdőltek a melegrekordokhttp://www.life.hu/legykepben/20130620-orszagszerte-megdoltek-szerdan-a-melegrekordok.html