süketség jelbeszéd Czutor Zoltán szerelem Lola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretlek! - üzente Lola Czutor Zoltánnak, a Belmondo együttes frontemberének, mindezt egy speciális módon, így csak az érthette az üzenetet, aki ismeri a jelelést - tudta meg a Life.hu.

A Sziget fesztiválon működő Ability parkban a sztárok kipróbálták a szájról olvasást, sőt az esti fellépők legismertebb slágereinek jelnyelvi változatába is bekapcsolódtak. Nemcsak Zoli, de Lola is rendkívül lelkesen és a kánikula ellenére széles mosollyal az arcán vetette bele magát a jelnyelv varázslatos világába. Itt került sor egy különös szerelmi vallomásra. Lola és Czutor Zoltán, a Belmondo együttes frontembere a "Szeretlek" és "Köszönöm" szavakat pillanatok alatt eljelelték egymásnak, de a nevüket is megformálták ujjaikkal.

Forrás: Just Creative
Forrás: Just Creative

"Na, mint nap találkozom hallássérültekkel, egyáltalán nem nézek másképp rájuk, sőt, ha úgy jön ki a lépés, ugyanúgy hülyülök velük, és beszólok nekik. Hisz ugyanolyan emberek, mint mi, csak más a nyelvük" - fejtette ki lelkesen Czutor Zoli, akit a Medilearn Akadémia jelnyelvi tanárai tanítottak jelelni.

"Nagyon élvezem, hogy itt lehetek, és egy kicsit közelebb kerülhetek a siketekhez. Sosem éreztem azt, hogy más emberként kellene rájuk néznem, én mindig nyitottan álltam a fogyatékkal élőkhöz. Nagyon érdekes közelebbről is betekinteni a hallássérültek kommunikációjába, erre a szájról olvasós játék nagyszerű volt. Azért nem olyan egyszerű ez, mint amilyennek látszik" - mondta a fiatal énekesnő, aki szerint a siketek még akár többek is lehetnek, mint mi, hallók, hiszen "különleges képességgel" bírnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.