Nagy Feró dallopással vádolja Sub Bass Monstert, aki Ne sírj, anyám című számával rendszeresen szerepel a rádióban. Az X-Faktor egykori mentora szerint a szám a Beatrice együttes Szerenád című dalának ellopása.

A Beatrice 1992-es lemezén jelent meg a Szerenád című szám, amelynek a szövegét és dallamát is az együttes szerezte, a gitáros énekelt, Nagy Feró pedig vokálozott. Az X-Faktor egykori mentora szerint Sub Bass Monster, azaz Máté Szabolcs ellopta a dalt, a feldolgozásához nem kért engedélyt. "Szabi ugyanabban a felosztásban, ugyanazzal a dallammal énekli, akár mi is énekelhetnénk" - nyilatkozta a BorsOnline-nak Nagy Feró, akinek már az is elégtetel volna, ha a rapper bocsánatot kérne, de a jogsértésre már felhívta az előadó figyelmét.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu, Tv2

Máté Szabolcs a bulvárlapnak beismerte, hogy hibázott. Ő azt gondolta, hogy egy Beatrice-dal helyett népdalt dolgoz fel. Korábban mindig engedélyt kért a szerzőktől és a jogtulajdonosoktól, ha feldolgozott valamit. Állítja, Nagy Ferót nem fogja anyagi kár érni. Mire jövőre ezért a dalért kifizetnék a jogdíjakat, már Feró neve is szerepelni fog a dal mellett - ígétre.

Tíz nap alatt tollasodik meg Nagy Feróhttp://www.life.hu/legykepben/20130617-nagy-fero-a-beatrice-frontembere-reklamszerzodeseket-kapott.html Nagy Feró befejezihttp://www.life.hu/szorakozz/20130409-nagy-fero-a-beatrice-frontembere-is-kiszall-az-xfaktorbol.html Rajongója öltözteti Nagy Feróthttp://www.life.hu/legykepben/20130220-nagy-ferot-a-beatrice-frontemberet-egyik-rajongoja-latja-el-pirospottyos.html Jól jönne a vérfrissítés - Nagy Feró is kiszáll az X-Faktorból?http://www.life.hu/szorakozz/20121218-malek-miklos-otthagyja-az-xfaktort-es-nagy-fero-is-kiszall.html Nagy Feró: "Zámbó Krisztián alkalmatlan a pályára"http://www.life.hu/szorakozz/20121106-xfaktor-2012-zambo-krisztiant-alkalmatlannak-tartja-nagy-fero-mentor.html Nagy Feró kihozta a mentorokból az állatothttp://www.life.hu/szorakozz/20121027-xfaktor-2012-harmadik-donto-a-parbaj-kiesoje-a-spirit-feher.html