börtönbüntetés vád büntetőügy Bándy Kata Péntek László másodfokú tárgyalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogerősen életfogytiglanra ítélte Péntek Lászlót a Pécsi Ítélőtábla Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolása miatt. Enyhítettek büntetésén, mert 40 év múlva feltételesen szabadlábra bocsátható. Itt nyomon követheted az Origo élő tudósítását!

Az ügyészség a tizenegyszer büntetett Péntek Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolja. Az ügyészi vádirat szerint a 26 éves férfi tavaly július 8-án hajnali két óra után pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg a születésnapi összejövetelről hazafelé tartó Bándy Katát.

Forrás: MTI/Sóki Tamás
Forrás: MTI/Sóki Tamás

Kommandósok vezetik elő P. Lászlót

Egy játszótérre kényszerítette, megerőszakolta, és közben, hogy ellenállását megtörje, megfojtotta. A férfi korábban beismerte a gyilkosságot, de tagadta, hogy a nőt brutálisan bántalmazta és megerőszakolta volna. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, P. László áprilisban elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.