A magyar versenyzők hét arany-, valamint öt-öt ezüst- és bronzérmet szereztek a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

Kozák Danuta és Fazekas-Zur Krisztina lettek a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzői a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon - egyformán három aranyérmet nyertek.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vad Ninetta, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Fazekas Krisztina

Nem ők voltak az egyetlenek! Magyarország 2009 óta sorozatban negyedszer nyerte az 500 méteres női kajaknégyes számot - Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina mellett Szabó Gabriella és Vad Ninetta szerepeltek az összeállításban. A 4x200 méteres staféták során a Douchev-Janics, Vad, Fazekas-Zur, Kozák összeállítású női kajakos staféta remekül hajrázva megnyerte döntőjét. Győzött a kajakos Kozák 500, a szintén kajakos Medveczky Erika és a Szabó, Fazekas-Zur páros 1000 méteren, továbbá a kenus Vajda Attila, aki megvédte címét és a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó szintén egy kilométeren.

A Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakpáros negyedikként, egyesben Douchev-Janics ötödikként ért célba. Amióta Kovács és Janics egy párost alkot, még nem fordult elő, hogy egy versenyen ne állhassanak a dobogóra. A háromszoros ötkarikás bajnok Kovács eddig 31 világbajnoki címet szerzett pályafutása során, de 1998 óta most először esett meg, hogy arany nélkül utazzon haza.

Tragédia! Elhunyt a kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar kajakoshttp://www.life.hu/gyogyulj/20120917-floridaban-72-evesen-elhunyt-a-romai-olimpian-ketszeres-olimpiai-ezustermes.html A harmadik helyen végzett Douchev-Janics Natasa a 200 méteres kajakdöntőbenhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120811-a-harmadik-helyen-vegzett-douchevjanics-natasa-a-200-meteres-kajakdontoben.html Napi hím: Az isteni testű kajakos velünk evez! Megmutatja mi van a ruha alatt!http://www.life.hu/life/galeria/20120725-napi-him-kammerer-zoltan-ferfi-kajak-negyes-olimpia.html "Apa egy kicsit elmegy evezni" - 25 ezer km-es kajakkaland Európa körülhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120406-25-ezer-kmes-kajakturat-tesz-meg-vegvari-tamas-europa-korul.html