Egy szegedi fiatalember lehetett az áldozat, akinek a holttestét szombaton találták meg a Blaha Lujza téren. A születésnapján halt meg.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, szombat délelőtt egy meztelen fiatal holttestére bukkantak a Blaha Lujza térnél, az Osvát utca sarkán álló szálloda előtt. A férfi feltehetően öngyilkos lett, a Boscolo Residence egyik ablakából ugorhatott ki. A Délmagyar.hu úgy tudja, az áldozat szegedi.  

Vérbefagyott holttest feküdt a BlahánálFotó: Jászai Csaba/MTI

A 29 éves fiatalember barátai közül senki sem vállalta a nyilvánosságot, nem értik, hogyan történhetett meg a tragédia. „Néhány éve költözött Budapestre. Előfordult, hogy szerelmi bánatában öngyilkossággal fenyegetőzött, de a fővárosban teljesen kifordult magából. Olyan volt, mintha átmosták volna az agyát. Szegedi ismerőseivel szinte minden kapcsolatot megszakított" – mesélte a portálnak az egyik barátja. Elárulta azt is, a fiatalember szombaton ünnepelte a születésnapját. „Szabi mindenkinek azt mondta, hogy vidéken lesz, mert kérdeztük, mikor ünnepeljük a szülinapját. Ennek ellenére kivett két szobát a Blaha Lujza térnél. A barátnőjével aludt, aki reggel dolgozni ment" – tette hozzá.

Egy nappal a tragédia után az Origónak megszólalt az a férfi, akinek a karjában halt meg a lezuhant fiatal. A portálnak egyebek mellett azt mondta, szégyen, hogy a szemtanúk többsége nem segített, inkább buzgón fotózta vagy videózta a szörnyű esetet. A Life.hu megkérdezett egy szakembert, miért nem nyújtottak segítő kezet a bajba jutott férfinak. A BRFK közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!