Beváltotta ígéretét egy holokauszt-túlélő

gázkamra ígéret túlélő holokauszt könyv Auschwitz haláltábor koncentrációs tábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedekkel ezelőtt ígéretet tett egy ismeretlen lánynak a haláltáborban, ha túléli, elmondja a világnak, mit látott. Megható történet a csehszlovák születésű Iby Knillről.

Hetven évvel azután kezdett beszélni szörnyű emlékeiről az a nagymama, aki túlélte az auschwitzi haláltábort. A ma 90 éves Iby Knill elmondása szerint ott és akkor egy tinédzserkorú lánynak megígérte, ha túléli, el fogja mondani a világnak, mi történik a koncentrációs táborokban. Az asszony az alábbi videóban beszél megpróbáltatásairól:

Halált hozó magassági kísérletek - Emberkísérletek a náci haláltáborokban (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111219-halalt-hozo-magassagi-kiserletek-emberkiserletek-a-naci-halaltaborokban.html"Öngyilkos akartam lenni a lágerben!" - Emberkísérletek a náci haláltáborokbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111217-ongyilkos-akartam-lenni-a-lagerben-emberkiserletek-a-naci-halaltaborokban.htmlFekete Péntek - halálos áldozatokkalhttp://www.life.hu/legykepben/20131129-bevasarlasi-laz-es-roham-fekete-pentek-amerikaban-neha-halalos-aldozatokkal.htmlHalálos természet - kiállítás erős idegzetűeknekhttp://www.life.hu/life/galeria/20131118-halalos-termeszet-cimu-kiallitas-a-debreceni-modemben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.