Balázs Péter péntek délelőtt az MTI-vel tudatta, hogy nem indul a Vígszínház igazgatói pályázatának második fordulóján. Eszenyi Enikőt aznap este sikerült megkérdeznünk, mit szól a fejleményekhez.

Ön éppen próbált, amikor az MTI kiadta a közleményt, miszerint Balázs Péter nem indul a pályázat második fordulóján. Hogyan értesült a hírről?

A színház jelenleg három bemutatóra készül. A nagyszínpadon Bodó Viktor rendezésében január 8-án mutatjuk be Gogol komédiáját, A revizort. A Pesti Színházban Marton László Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékát állítja színpadra, amelynek január 10-én lesz a bemutatója, és a Házi Színpadon Jelinek Téli utazását már 4-től láthatja a közönség Zsótér Sándor rendezésében. A hírről a sajtóból értesültem.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán, http://vigszinhaz.hu

Egy halvány mosoly átsuhant-e az arcán, amikor megtudta?

Akkor is tiszteletben tartottam a kollégám döntését, amikor pályázott, és most is tiszteletben tartom a döntését, amikor nem pályázik.

Újabb pályázat érkezhet-e még, és ha igen, akkor tart-e ettől?

2014. január 2-án délután 2 óra volt a pályázat beadási határideje. Én időben leadtam, nincs információm arról, hogy kik pályáztak még. Erről a fenntartót kell megkérdezni.