Sírva kért bocsánatot barátnője családjától Pistorius

Forrás: AFP/Themba Hadebe -
gyilkosság Oscar Pistorius paralimpia tárgyalás sírás bocsánatkérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A paralimpiai bajnok futó könnyek között, remegő hangon beszélt arról, hogy a tragédia óta minden reggel Reeva Steenkamp családja jut eszébe először.

Oscar Pistoriust ismét tanúként hallgatta meg az ügyében eljáró pretoriai bíróság. A hatszoros paralimpiai bajnok dél-afrikai futó sajnálja, amiért barátnője családjának felfoghatatlan fájdalmat és szenvedést okozott. "Csak Reevát akartam megvédeni" - mondta a bíróságon, hozzátéve, hogy a barátnője halála óta rettegésben él, és rémálmok gyötrik.

Oscar Pistorius az arcát törölgeti Forrás: AFP/Themba Hadebe

A 27 éves sportoló tavaly február 14-én hajnalban házában lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampet. Pistorius azt állítja, hogy baleset történt, és azért lőtt, mert betörőnek gondolta a nőt. Az ügyészek szerint viszont a pár nem sokkal korábban veszekedett, és szándékos gyilkosság történt. Ha a gyilkosságért elítélik, akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.