Meghalt Mickey Rooney legendás amerikai színész

Forrás: AFP/Getty Images/Pascal Le Segretain -
Mickey Rooney betegség halál Éjszaka a múzeumban Audrey Hepburn Hollywood gyerekszínész
Hosszan tartó betegeskedés után 93 éves korában szombaton érte a halál hollywoodi otthonában. Nyugodjon békében!

Mickey Rooney a leghosszabb karriert befutó amerikai színész, akinek pályája több mint 80 éven át tartott. A magyar nézők utoljára az Éjszaka a múzeumban című filmben láthatták, az apró termetű, idős őrt, Gust játszotta. 1927-ben játszott először filmben, és ő volt az első gyermeksztárok egyike – írja az MTI.

Forrás: AFP/Getty Images/Pascal Le Segretain

Csillaga legfényesebben az 1930-as, 1940-es években ragyogott, amikor Andy Hardyt, a tipikus amerikai tinédzsert alakította mintegy húsz filmben. A munkát haláláig nem hagyta abba. Összesen 340 produkcióban láthatták a mozi- és tévénézők, az imdb.com filmes portál szerint még idén is folynak három olyan film munkálatai, amelyekben Rooney szerepelt.

Korszakos dívákkal játszott együtt: az 1939-ben bemutatott Nem gyerekjáték című filmben Judy Garlanddal, A nagy derbyben (1944) Elizabeth Taylorral, az Álom luxuskivitelben című filmben (1961-ben) Audrey Hepburnnel.

Nyolcszor házasodott, első felesége az 1942-ben a filmvásznon éppen feltűnt későbbi csillag, Ava Gardner volt. Rooney-nak hét fia és négy lánya született.

Új képek György hercegről!http://www.life.hu/news/20140407-uj-kepek-gyorgy-hercegrol-katalin-talpig-pirosban-tundokol.htmlŐkirályi fensége édesanyja karjaiban vészelte át a 30 órás repülőutat, amely alatt a hírek szerint végig nagyon jól viselkedett.News--Meghalt egy szavazó Szentendrénhttp://www.life.hu/news/20140406-meghalt-egy-szavazo-szentendren.htmlSzentendrén meghalt egy idős férfi az egyik óvodában kialakított 5. szavazókörben vasárnap délután. A haláleset miatt másfél óráig nem lehetett voksolni - írja az Origo.NewsNoszály Sándor új életet kezdetthttp://www.life.hu/news/20140405-noszaly-sandor-az-egykori-nagy-o-nehany-hete-visszatert-los-angelesbe-ahol-a-tenisz-es-egy-friss.htmlNoszály Sándor – az egykori Nagy Ő – visszatért Los Angelesbe, ahol a tenisz és egy friss szerelem segítségével kezdett új életet.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.