akklimatizáció hegymászó Mount Everest szelfi Himalája Klein Dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dávid kedden felért a Mount Everest kettes táborába, ahol még egy fotóra is maradt ereje.

Ahogy a Life.hu is megírta, Dávid már a második akklimatizációs körre indult és szerencsésen elérte a 7800 méteren fekvő kettes tábort. A hegymászó remek formában van, és időveszteség nélkül teljesíti az akklimatizációs köröket. Ebben sem a havazás nem gátolta, sem az, hogy kedd éjszaka a magasság miatt alig tudott aludni az egyes táborban, 7000 méteren.

Forrás: SPAR Everest Expedíció

A kettes tábor elérése után Dávid ismét elindult lefelé, hogy még estig elérje az előretolt alaptábort. A legközelebbi akklimatizációs körre néhány napos pihenő után kerül sor, ekkor már 7800 méteren is eltölt egy éjszakát, mielőtt továbbindul a 8000 méter magas hármas tábor felé.

Közben a Török Zsolt vezette Annapurna expedíció tagjai szerencsésen felértek a 6500 méteren lévő hármas táborba. A csapat tagjai jól vannak, csütörtökön indulnak a négyes táborba, és ha az időjárás is engedi, május 1-jén a 8091 méteres csúcsra - írja a Spar Everest Expedíció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.