A brit királyi család lehallgatási botránya folytatódik: a mára már megszűnt bulvárlap egykori szerkesztője elismerte, rengetegszer férkőzött hozzá illegálisan Katalin hercegnő, Vilmos herceg és öccse, Harry herceg hangpostafiókjához.

Tovább gyűrűzik a brit királyi család lehallgatásos botránya. A News of The World bulvárlap egykori szerkesztője, Clive Goodman a Londoni bíróság előtt vallotta be, hogy többször meghackelte Katalin hercegnő, Vilmos herceg és fivére, Harry herceg mobiltelefonját.

Clive Goodman, a lehallgatási botrány egyik résztvevőjeForrás: AFP/Will Oliver

2005-től egészen 2006-os letartóztatásáig összesen 155 alkalommal törte fel az akkori Kate Middleton hangpostafiókját (annak ellenére, hogy a hercegnő többször is megváltoztatta a hozzáférési kódot), 35-ször Vilmosét és 9-szer Harry hercegét.

„Örülök, hogy végre minden kiderült és tisztázódott. Nem akarom, hogy bárki azt gondolja, hogy nem szégyellem magam a történtekért" – mondta Goodman, akit 2007 januárjában tartóztattak le magándetektívjével, Glenn Mulcaire-rel együtt.

Arra a kérdésre, hogy miért csak most vallotta be tettét, Goodman azt válaszolta, hogy a brit királyi ügyészség nemrég elmondta, semmilyen további következménnyel nem kell szembenéznie tettei miatt. Az ügy a hírek szerint tovább folytatódik.