Csalással jutott fel egy nő a Mount Everestre?

Forrás: MTI/Török Éva -
hegymászó Mount Everest helikopter gyanú szabályszegés etika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wang Jing kínai hegymászónőt azzal gyanúsítják, hogy megszegte a hegymászó tradíciót.

Nepálban vizsgálják, hogy az a kínai nő, aki ebben az idényben egyedüliként mászta meg a Mount Everestet a nepáli oldalról, nem használt-e helikoptert, hogy feljusson a 6400 méteres magasságban lévő kettes táborba – írja a Reutersre hivatkozva az Origo.hu.

Forrás: MTI/Török Éva

A nepáli hatóságok gyanúját az keltette fel, hogy a 40 éves kínai Wang Jing volt az első ember, aki feljutott a csúcsra, miután április 18-án egy 16 serpa halálát okozó lavina elpusztította az ösvényt az elméletileg a nő által is használt útvonalon.

Wang Jing, aki múlt pénteken érte el a csúcsot, tagadta, hogy helikopterrel ment volna, elmondása szerint az expedíciójához tartozó helikopter csak felszereléseket és ellátmányt szállított. Ha bebizonyosodna, hogy a nő helikopterrel is repült útja során, az elsősorban morális következményekkel járna, ugyanis megsértené a hegymászás tradícióit.

Figyelem, figyelem! Aranyhasú mangábé érkezett Budapestrehttp://www.life.hu/news/20140528-aranyhasu-mangabe-erkezett-a-fovarosi-allat-es-novenykertbe.htmlBemutatták kedden a Fővárosi Állat- és Növénykert új, hím aranyhasú mangábéját. Dextert azért hozták Budapestre, hogy frissítsék a fővárosi intézmény majompopulációjának vérvonalát.News--Idén is Budapest lett a legolcsóbb városhttp://www.life.hu/news/20140528-budapest-lett-a-legolcsobb-varos-a-tripadvisor-legfrissebb-kedden-nyilvanossagra-hozott-kutatasa.htmlBudapest lett a legjobb ár-érték arányú város 2014-ben is a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor legfrissebb kutatása szerint. News--Sosem látott retró fotók Tina Turnerrőlhttp://www.life.hu/news/20140527-tina-turner-enekesno-sosem-latott-retro-fotoi.html35 évvel ezelőtt készült ez a sosem látott kép a legendás énekesnőről.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.