Costa Concordia halál Giglio-sziget felállítás katasztrófa Fehér Sándor Genova hajóroncs Kikötő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Genova kikötőjében szedik szét a 2012 januárjában zátonyra futott Costa Concordia hajóroncsát. A döntést Matteo Renzi miniszterelnök jelentette be.

A Costa Concordia 2012. január 13-án éjjel feneklett meg, amikor a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. 32 ember, köztük egy magyar zenész, Fehér Sándor lelte halálát a katasztrófában. A hajómonstrumot 2013 szeptemberében állították fel 19 órányi megfeszített munka után.

Kattints a képre és nézd meg, hogyan állították fel a Costa Concordiát! Forrás: AFP

A tengerjáró roncsáért több olasz és külföldi kikötő versenyzett. A választás végül a hasonló műveletekben a legnagyobb tapasztalattal és jól kiépített infrastruktúrával rendelkező északnyugat-olaszországi Genovára esett. A liguriai városban van a Costa Crociere hajótársaság székhelye is. A hajóroncs elvontatásának és darabokra szedésének csaknem 100 millió eurós költségét a Costa Crociere fizeti – tudósít az MTI.

A roncsot két vontatóhajó juttatja el a genovai kikötőhöz tartozó Voltriba, ott leszednek róla minden berendezést és alkatrészt, ami nem fémből van. Ezután a szintén genovai Sampierdarenában a tengerjáró szerkezetének szétszedése következik. A világ egyik legnagyobb tengerjáró hajójának elvontatása és darabokra szedése a számítások szerint több mint egy évet vesz igénybe.

Figyelj! Mától változik a mobilparkoláshttp://www.life.hu/news/20140701-valtozik-a-mobiltelefonos-parkolas-julius-elsejetol.htmlJúlius 1-jétől a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén érhető el a mobiltelefonos parkolás, amelynek 810-es behívószáma 763-ra változott. Káosz várható?News53 éves lenne a szívek királynője, Diana hercegnőhttp://www.life.hu/news/20140701-diana-hercegno-53-eves-lenne-17-halt-meg-autobalesetben.htmlLady Diana 1961. július 1-jén született Norfolkban és 1997. augusztus 31-én hunyt el autóbalesetben – immár 17 éve, hogy nincs köztünk a szívek királynője.News--Robottal stimulálják Schumacher izmait és keringéséthttp://www.life.hu/news/20140701-schumacher-izmait-es-verkeringeset-a-lausanne-i-klinikan-erigo-robottal-stimulaljak.htmlMég a dolgozók mobiltelefonját is elveszik munkakezdés előtt abban a lausanne-i kórházban, ahol Michael Schumacher lábadozik - írja a Paris Match francia lap nyomán a hvg.hu.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.