Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Balaton-átúszás időjárás elmaradás fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy héttel elhalasztják a 32. Balaton-átúszást, mert a szervezők szerint az időjárás nem kedvez a tóátúszásnak. Közben a hatóság kijelentette: kiváló a Balaton vízminősége.

Az időjárás előreláthatólag nem kedvez a tóátúszásnak, ezért a szervezők egy héttel elhalasztják a szombatra tervezett, 32. Balaton-átúszást a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távon – tudósít az MTI. A rendezők azért döntöttek a halasztás mellett, mert az időjárási előrejelzések szerint szombaton élénk délkeleti szél és legfeljebb 22 fokos vízhőmérséklet várható, ráadásul zápor, zivatar is kialakulhat. Az új időpont így jövő szombat.

Forrás: Lantos Gábor

Közben a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint kiváló a Balaton vízminősége. A hatóság az újabb, szombati mikrobiológiai vizsgálatokra hivatkozva közölte, a tó vize még az ivóvíz-minősítésnek is megfelel. Jelezték azt is, hogy a vizsgálatok semmilyen szennyeződésre utaló jelet nem mutattak ki.

Az elmúlt napokban mindenkit az érdekelt, mi van a Balatonnal. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, két hete több százan betegedtek meg, köztük Risztov Éva is, feltehetőleg Calicivírus miatt. Majd az Origo cikke verte ki a biztosítékot, amelyben egy olvasó a tóban úszó kakiszőnyeget kapott lencsevégre. Az állítólagos ürülék miatt újból mintát vettek a Balatonból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.