A káosz után ismét működnek az okmányirodák

Fotó: Hajdú D. András [origo] -
leállás összeomlás okmányiroda özigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala informatika ügyfél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét zavartalanul működnek az okmányirodák. Kedd reggel az összes okmányiroda informatikai rendszere leállt.

Elhárították a szolgáltatók a technikai hibát, ezért már ismét zavartalanul működnek az okmányirodák - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala kedden az MTI-vel. A délelőtti leállás miatt a hivatal budapesti, Visegrádi utcai személyes ügyfélszolgálata éjfélig tart nyitva, de csak azokat a szolgáltatásokat lehet igénybe venni, amelyek az üzemzavar ideje alatt nem működtek.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Korábban káosz volt az okmányirodákban, miután reggel országszerte leállt az informatikai rendszer – erősítette meg a hvg.hu értesülését a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala is. Azt nem tudni, mi okozta az összeomlást.

Az okmányirodai rendszert az országos infrastruktúrával rendelkező KEK KH működteti, amely csaknem 300 okmányiroda szakmai felügyeletét is ellátja. Ezen kívül az anyakönyvi hálózatért, a Schengeni Információs Rendszerért és a kormányablakok integrált ügyfélszolgálatáért is felel, illetve ez a hivatal üzemelteti a kormányportált és más közigazgatási honlapokat is.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala közleményt adott ki. Ebben azt írják: „az okmányirodai ügyintézés technikai okok miatt átmenetileg szünetel. A zavar helyreállításán a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy az ügyintézés a lehető leghamarabb zavartalanul működjön. A rendszer újraindításáról és az ügyintézés megindításáról azonnali tájékoztatást fogunk adni. Az okmányirodák átmeneti szünetéért elnézésüket kérjük, és köszönjük az állampolgárok szíves megértését és türelmét!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.