Öt fiút szült az az asszony, aki szerdán a szombathelyi Markusovszky Kórházból lopott ki egy csecsemőt. Nagyon szeretett volna egy kislányt. Korábban azt hitték, hogy a babát emberkereskedők vitték el, később derült ki, hogy az elkövető magának szerette volna megtartani a picit. A baba elrablója már át is keresztelte a gyereket, amikor megtalálták őket.

"Ő a kistestvéred, Miranda. Így fogadott anyu, amikor hazaértem a focizásból. Bepelenkázta és megetette, aztán a karjában ringatva próbálta megnyugtatni, mert nagyon sírt. De jöttek a rendőrök, és elvitték őket" - nyilatkozta a Blikknek a csecsemőrabló 14 éves fia. Az asszony édesanyja szerint lánya nagyon szeretett volna egy kislányt, ezért is lopott magának gyereket az unokatestvére segítségével. Az asszony szerint megbocsáthatatlan, amit a lánya tett.

Szombathelyen, a tettesek lakásán talált bizonyítékokForrás: Vas MRFK
Hogyan lehet ellopni egy csecsemőt a kórházból?
"Mivel a férfi szociális munkási gyakorlatát töltötte a Markusovszky kórházban, jól ismerte a terepet.Ezért eshetett a választásuk erre az újszülöttosztályra" - mondta el a sajtótájékoztatón dr. Tiborcz János dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya. A kislány elrablóit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.