IceBucketChallenge - Miért öntik nyakon magukat a sztárok jeges vízzel?

jég víz jótékony cél kihívás Facebook IceBucketChallenge Instagram közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immár itthonra is begyűrűzött ez a furcsa, a közösségi oldalon kirobbantott őrület: IceBucketChallenge névre hallgat és a jó ügyet hivatott szolgálni.

Bill Gates, David Beckham, Jennifer Lopez vagy épp Mark Zuckerberg – csak néhány külföldi híresség, akik elfogadták a kihívást az interneten futó legújabb őrületre, az IceBucketChallenge-re. A dolog lényege, hogy a kihívottak egy jeges vízzel megtöltött vödröt borítanak a fejükre, annak minden tartalmával együtt.

Például mint Katy Perry (aki egyébként Madonnát jelölte meg kihívottjaként):

Vagy mint David Beckham (aki Magic Johnsont, Michael Jordant és Leonardo DiCapriót kérte fel keringőre):

De a Victoria's Secret angyalának, Alessandra Ambrosiónak sem áll rosszul a jeges víz:

A kezdeményezést a 27 éves Corey Griffin indította barátjával, akik az ALS nevű idegrendszeri betegség elleni küzdelemhez gyűjtöttek - a kitaláló nemrég veszítette életét, amikor a Nantucket szigetén töltött nyaralása alatt vízbe fulladt. Az esetről az Origón olvashatsz IDE kattintva.

A kihívást teljesíteni kell, aki azonban meghátrál a feladat elől, minimum 100 dollárt kell adományoznia a jótékonysági célra. A hírességek egyébként általában mindkettőt teljesítik.

Amiotrófiás laterálszklerózis

Az ALS egy idegrendszeri betegség, ami az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával jár. A beteg teljesen elveszíti mozgásképességét, majd a légzőizmai sem működnek. A betegség 1939-ben került az érdeklődés középpontjába, amikor végleg kettétörte a New York Yankees baseballcsapata híres tagjának, Lou Gehringnek a karrierjét.

Természetesen a magyar hírességek is nyakukba vették a jeges vödröt és kiálltak a jó cél mellett. Le a kalappal előttük!

Palvin Barbi az elsők között volt, aki egy vödör jéggel nyakon öntöte magát és ha már úgyis vizes volt, beleugrott egy medencébe:

Kiki is vállalta a furcsa megmérettetést.

„Az elsők között voltam, aki a kezdeményezés mellé állt. Azt gondolom, aki sportol és a sportok szerelmese, fontos, hogy felhívja a figyelmet egy olyan betegségre, ami az izomzatot támadja meg. Remek kezdeményezésnek tartom és örülök, hogy világsztárok és politikusok is bevállalták, hogy leöntik magukat egy vödör jeges vízzel"

Lilu azért vállalta a különleges feladatot, mert úgy gondolja, ezzel fel lehet hívni a figyelmet egy sokak számára kellemetlen betegségre. „A „meghívót" az unokatestvéremtől kaptam. Nagyon jónak tartom, amikor olyan betegségek, jótékony célú ötletek kerülnek be ilyen jellegű kezdeményezések által a köztudatba, amelyekről eddig nem hallottunk. Természetesen rendszeresen vannak olyan ügyek, amelyek mellé én is odaállok szívvel-lélekkel, mert megérint. Az ASL-ről az ice bucket challenge kapcsán hallottam én is először, de úgy gondoltam, ha ezzel a vicces helyzettel segíthetek, hogy felhívjam rá a figyelmet, örömmel teszem" – mondta Lilu, aki nem tagadja, hogy nem esett jól neki a jéghideg víz: utána sokáig állt a forró zuhany alatt, de a nemes cél érdekében bevállalta a kellemetlenséget.

Volt szerelmével bulizott a szigeten Palvin Barbihttp://www.life.hu/intim/20140813-palvin-barbi-szupermodell-volt-kedvesevel-bulizott-a-sziget-fesztivalon.htmlVajon újrakezdik a kapcsolatukat, vagy csak nem tud elszakadni egymástól Palvin Barbi és exkedvese?Intim--Lilu tényleg elcsábul?http://www.life.hu/bulvar/20140702-lilu-az-rtl-klub-musorvezetoje-nem-hord-ekszert-megis-nagyon-megcsodalt-egy-kollekciot.htmlA magánéletben nem hord ékszert Lilu, ezért is lepődtünk meg, amikor megláttuk az egyik legkedveltebb ékszermárka sajtótájékoztatóján.TV + Bulvár--5 kérdés a szépségről: Szabó Zsófihttp://www.life.hu/trend/20140813-5-kerdes-a-szepsegrol-szabo-zsofi-szineszno-a-joban-rosszban-sztarja.htmlA Jóban Rosszban fiatal színésznőjének csodaszép a bőre, hajkoronáját pedig a fél ország irigyelte. Most, rövid hajjal is fantasztikusan fest, így nem csoda, ha kíváncsiak voltunk, mi mindent tesz meg a szépségéért egy huszonhat éves fiatal nő. A Life.hu sorozatában ezúttal Szabó Zsófi mesél bőrápolásról és praktikákról. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.