Fehér rinocéroszborjú született Tel-Avivban - nézd, milyen tüneményes!

Forrás: MTI/EPA/Tibor Jager -
orrszarvú szafari Tel-Aviv újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszületett a tel-avivi Szafari Park első fehér nőstény orrszarvúbébije. Naná, hogy megmutatjuk nektek a cukiságot.

Bevalljuk, nem tudtuk mindannyian, hogy a rinocérosz az orrszarvú régies elnevezése, abban azonban egyetértettünk, hogy ez az újszülött állatbébi egyenesen zabálnivaló, hívják bárhogyan is.

Forrás: MTI/EPA/Tibor Jager

És ha már ilyen aranyos, utána is néztünk, mit kell tudni róla. De előbb megmutatjuk a mamája mellett:

Forrás: MTI/EPA/Tibor Jager

Amit az iskolában tudtál róla, de már elfelejtetted

Tények: Az orrszarvúfélék vagy régies kifejezéssel rinocéroszok nagy testű, afrikai vagy ázsiai páratlanujjú patások. A növényevő orrszarvúk jellemzője a nagy méret, a homlok közepén fejlődő egy vagy két kisebb-nagyobb szaruképződmény („szarv”), a 1,5 – 5 centiméteres vastagságú, kemény bőr valamint a kiváló hallással és szaglással párosuló viszonylag gyenge látás. Átlagosan 40 évig élnek és meglehetősen lassan szaporodnak, a kihalás fenyegeti őket.
Nyelvi kavirc: A két afrikai faj, a szélesszájú orrszarvú és a keskenyszájú orrszarvúközkeletű elnevezései – fehér és fekete – nyelvi tévedésen alapulnak. Mindkettő egyedei a szürkés, esetleg vörösesbarna különböző árnyalatait „viselik”, túlnyomórészt az élőhelyükön lévő talaj színe függvényében, ahonnan magukra szedik a port vagy sarat. A dél-afrikai búr telepesek holland nyelven szélesnek (wijd) nevezték a szélesszájúakat, amit az angol telepesek fehérnek (white) értelmeztek. A keskenyszájú fajta megkülönböztetésképpen kapta a fekete nevet.
Érdekesség: gyógyító erejűnek gondolt szarvaik miatt a mai napig illegálisan vadásszák őket.
Megdöbbentő: agresszívek. Az indiai orrszarvú például több emberrel végez évente Nepálban és Indiában, mint a tigrisek vagy a leopárdok.

Kama, a világ leghíresebb disznójahttp://www.life.hu/news/20140811-kama-a-hawaii-on-elo-diszno-szorfolni-tud.htmlMég hogy nem tud szörfözi egy malac? Dehogynem. Legalábbis Kama, a Hawaii-on élő kisdisznó nagyon is. NewsOrigoEgy kis biológia: önálló életet él az argonauta péniszehttp://www.life.hu/news/20140731-az-argonauta-polipszeru-allatnak-levalik-a-penisze-kozosules-elott.htmlAz argonauta szexuális életéről olvasva leesett az állunk. Mert... először is: mi is az az argonauta? És? Miiii? Ezt hogy csinálja? Elolvastuk.NewsOrigoA net sztárja egy magyar medvehttp://www.life.hu/news/20140801-a-budapesti-allatkertben-egy-barnamedve-varjut-mentett-ki-a-vizbol.htmlVilághírt hozott nekünk a budapesti állatkert barnamedvéje. Videóra vették, ahogy a mackó egy varjút halászik ki a vízből. A nemzetközi sajtó szerint az állat jószándéka azért némiképp megkérdőjelezhető.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.