Kucsera Gábor: „Nagyszerű érzés apának lenni"

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
kisfiú Kucsera Gábor apa kajakos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sztársportoló kiélvezi az apaság minden egyes másodpercét. A kis trónörökös, Bence tavaly októberben jött a világra, és azóta is boldogságot csempész szülei mindennapjaiba. 

Gábor nemcsak a sportban, hanem a magánéletben is maximalistának bizonyul. Az apaságot fontos feladatnak tartja, mely rengeteg türelemmel, odafigyeléssel jár. Kisfia, Bence rendkívül mozgékony baba, és már az első lépéseit is megtette, persze szülei segítségével. A sármos kajakos örömmel mesélt a Life.hu-nak az elmúlt egy év történéseiről és gyermekével való szoros kapcsolatáról.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Az apaság egy fantasztikus dolog. Bence egyre nagyobb lesz, jövő hónapban már betölti az első életévét is. Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült az idő. Már kúszik, de ha megfogom a pici kezeit, akkor meg tud tenni pár lépést is. Eszméletlen jó látni, hogy milyen gyorsan nyílik ki előtte a világ, és milyen gyorsan térképezi fel a környezetét. Persze kihívásokkal is meg kell küzdenünk. A legjobb szórakozása, hogy kipakolja a különböző szekrényeket, például a konyhaszekrényt, ezze nem kis munkát adva nekünk" - nevetett az apuka, akinek felesége a kézilabdázó Tápai Szabina.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A világbajnok sokat komolyodott az utóbbi időben, és úgy érzi, akár hamarosan érkezhetne egy újabb kisbaba a családba. „Sokat komolyodtam a kisfiam születése óta, és bizonyos határokat meg kellett húznunk. Például fél nyolckor van a fürdetés, majd az etetés, és ez fontos sorrend, a legtöbb programunkat mindig ehhez igazítjuk. Fontosnak tartottuk, hogy a gyerek számára kialakuljon egy bizonyos életritmus, melyet szigorúan próbálunk tartani. A jövőben szeretnék még egy gyermeket, bár ezt még a párommal nagyon át kell beszélnünk. Szabina a jövőben visszatérne a pályára, bár ez még nem biztos. Nem bánom, ha másodjára kislányom születne, de újabb fiú is jöhet, a lényeg, hogy egészséges legyen" – mesélte a többszörös világ- és Európa-bajnok kajakos egy partin, ahol modellként lépett a színpadra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.