A Madách Színház igazgatója és a Mamma Mia! című darab rendezője, Szirtes Tamás szerint Koós Réka, a musical főszereplője és Donna Sheridan élete különös hasonlóságot mutat. Talán ezért is sikerült ilyen remekül alakítania a színésznőnek a görög szigeten élő, lányát egyedül nevelő anyát.

Koós Réka is beismeri, hogy nagy a hasonlóság az ő és az általa megformált szerep között. De az ő lánya, Rozina még csak a 11 éves, és nem készül férjhez menni. 

Forrás: Madách színház

"Réka fiatalon nagykanállal falta az életet, de a felnőtt életben felelősséget kell vállalnia. Az igazi élet egyik gyönyörű szerepe a szülői szerep, de ezzel egyidőben muszáj szerelmesnek is maradni. Ez a szerep nagyon eltalálta őt, és közben csodálatosan énekelt" - méltatta a rendező a színésznő alakítását.

"Meghatódtam a Tanár úr szavaitól. Már beszélgettünk arról, hogy ezeket a mondatokat én már majdnem mindet elmondtam valakinek. Szerencsére a kislányom még csak 11 éves, nyilván nem akar férjhez menni, de előbb-utóbb meg fog történni. Tényleg nagyon hasonlít a habitusom, az életem a darab főszereplőjének életéhez, mondhatom, hogy ez a szerep nagyon 'pofán csapott', ezt kár lenne tagadni" - mondta Koós Réka az előadás után, aki nem érzi úgy, hogy ezzel a musicallel érkezett volna a pályája csúcsára.
„Most ez a feladatom, ezt csinálom szívvel-lélekkel. Ki tudja, lehet, hogy öt év múlva megint kapok egy olyan női szerepet, amitől 'összefosom a bokámat'. Amikor Evitát játszottam, akkor azt gondoltam, hogy az életem szerepe, most azt gondolom, hogy ez. De Mary Poppinst ugyanúgy imádom, és azokat is szeretni fogom, amiket még játszani fogok" - tette hozzá a színésznő, aki pár hete még a Sztárban sztár című műsorban szerepelt.