Ma reggelre erdőtűz alakult ki a Celeb vagyok, ments ki innen! játékosainak táborhelye közelében, a Kruger Nemzeti Parkban. Órák óta oltják a tüzet a dél-afrikai hatóságok és a jelenlegi információk alapján biztosan kijelenthető, hogy mindenki biztonságban van, senki sincs életveszélyben. Balázséknak és a stábnak el kellett elhagyniuk a szállodájukat, de úgy néz ki, celebtábort is evakuálni kell. Szerdán este 8-kor még kérdéses az is, hogy az erdőtűz miatt sikerül-e a Dél-Afrikában lévő stábnak összeraknia az esti adást.

 „A reggeli órákban észleltük, hogy a tábor tágabb vonzáskörzetében erdőtűz alakult ki" – számolt be a helyszínről Herman Péter, a műsor kreatívproducere. "Ez errefelé igen gyakori, így a helyiek teljesen felkészültek az ilyen helyzetekre. Rendkívül higgadtan és szervezetten kezdték meg a tűz oltását, amely jelenleg is zajlik. Két helikopter és több önkéntes is dolgozik a tűz gócpontjánál. Maga a tábor és a celebek nincsenek veszélyben, azonban folyamatosan figyelemmel kísérjük a széljárást, amely eddig szerencsére kedvezően alakul. Így reméljük nem lesz szükség további intézkedésekre, kitelepítésre. Bár a bátorságpróba forgatása a kialakult helyzet miatt csúszott pár órát, mindent megteszünk azért, hogy ez az esti adást ne befolyásolja" - tette hozzá a producer szerdán délután.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Később már a Fókusz arról számolt be, hogy az erdőtűz nem a táborban lakó celebeket, hanem az RTL Klub stábját akadályozza, a csatorna munkatársainak kellett elhagyniuk a hotelt, és az ahhoz tartozó irodákat és éttermet, hozzájuk közel csaptak fel a lángok. Kora estig csak Sebestyén Balázséknak - akinek a helyzetjelentését az evakuálásról itt nézheted meg - kellett csak elhagyniuk szállásukat.

Forrás: Celeb vagyok/Facebook

A műsorvezető telefonon jelentkezett be élő adásban, és elmondta, hogy gyorsan terjedt a tűz. A műsor azért került veszélybe, mert a forgatócsoport hazament a dzsungelből a bátorságpróba után, és mivel a változó szélirány miatt lezárták a nemzeti park egy kilométeres körzetét, nem tudtak visszamenni, hogy az élő adásra készüljenek. Az RTL Klub helyszíni tudósítását itt láthatod