Erdőtűz ütött ki Dél-Afrikában - Sebestyén Balázséknak el kellett hagyniuk a szállodát

veszély Dél-Afrika Celeb vagyok ments ki innen dzsungel erdőtűz celeb RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma reggelre erdőtűz alakult ki a Celeb vagyok, ments ki innen! játékosainak táborhelye közelében, a Kruger Nemzeti Parkban. Órák óta oltják a tüzet a dél-afrikai hatóságok és a jelenlegi információk alapján biztosan kijelenthető, hogy mindenki biztonságban van, senki sincs életveszélyben. Balázséknak és a stábnak el kellett elhagyniuk a szállodájukat, de úgy néz ki, celebtábort is evakuálni kell. Szerdán este 8-kor még kérdéses az is, hogy az erdőtűz miatt sikerül-e a Dél-Afrikában lévő stábnak összeraknia az esti adást.

„A reggeli órákban észleltük, hogy a tábor tágabb vonzáskörzetében erdőtűz alakult ki" – számolt be a helyszínről Herman Péter, a műsor kreatívproducere. "Ez errefelé igen gyakori, így a helyiek teljesen felkészültek az ilyen helyzetekre. Rendkívül higgadtan és szervezetten kezdték meg a tűz oltását, amely jelenleg is zajlik. Két helikopter és több önkéntes is dolgozik a tűz gócpontjánál. Maga a tábor és a celebek nincsenek veszélyben, azonban folyamatosan figyelemmel kísérjük a széljárást, amely eddig szerencsére kedvezően alakul. Így reméljük nem lesz szükség további intézkedésekre, kitelepítésre. Bár a bátorságpróba forgatása a kialakult helyzet miatt csúszott pár órát, mindent megteszünk azért, hogy ez az esti adást ne befolyásolja" - tette hozzá a producer szerdán délután.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Később már a Fókusz arról számolt be, hogy az erdőtűz nem a táborban lakó celebeket, hanem az RTL Klub stábját akadályozza, a csatorna munkatársainak kellett elhagyniuk a hotelt, és az ahhoz tartozó irodákat és éttermet, hozzájuk közel csaptak fel a lángok. Kora estig csak Sebestyén Balázséknak - akinek a helyzetjelentését az evakuálásról itt nézheted meg - kellett csak elhagyniuk szállásukat.

Forrás: Celeb vagyok/Facebook

A műsorvezető telefonon jelentkezett be élő adásban, és elmondta, hogy gyorsan terjedt a tűz. A műsor azért került veszélybe, mert a forgatócsoport hazament a dzsungelből a bátorságpróba után, és mivel a változó szélirány miatt lezárták a nemzeti park egy kilométeres körzetét, nem tudtak visszamenni, hogy az élő adásra készüljenek. Az RTL Klub helyszíni tudósítását itt láthatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.