Dicséretet kapott az ENSZ-főtitkártól Conchita Wurst

Forrás: AFP/Joe Klamar -
intolerancia diszkrimináció ENSZ Conchita Wurst dicséret
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ENSZ-főtitkártól kapott dicséretet Conchita Wurst, a "szakállas nő", aki idén megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. A transzvesztita előadó a diszkrimináció és az intolerancia ellen küzd.

Ban Ki Mun kijelentette, büszkén vezeti a harcot azért, hogy minden ember egyenlő legyen, függetlenül attól, hogy kicsoda vagy kit szeret, ezért például az ENSZ-ben az alkalmazottak azonos nemű partnereire is kiterjesztette az élettársi kedvezményeket. "A diszkriminációnak nincs helye az ENSZ-ban, sem a 21. század világában" - jelentette ki a főtitkár. Conchista Wurst azt akarja, hogy olyannak fogadják el, amilyen. Ez egy erőteljes üzenet - tette hozzá.

Ban Ki-moon és Conchita Wurst Forrás: AFP/Joe Klamar

Az eseményen Conchita nemcsak énekelt, hanem röviden vázolta a jövőképét is. Olyan világról álmodik, amelyben nem számít a szexuális orientáció, a bőrszín vagy a vallási hovatartozás. Eurovíziós szerepléséről azt mondta, hogy az nemcsak saját győzelme volt, hanem "mindazoké, akik hisznek egy megkülönböztetés nélküli, kölcsönös tiszteleten és tolerancián alapuló jövőben".

Karl Lagerfeld ölelgeti a fehérneműbe öltözött Conchita Wurstothttp://www.life.hu/trend/20140822-karl-lagerfeld-divatanyagaban-conchita-wurst-noi-fehernemuben-szerepel.htmlÉrdekes divatanyagot állított össze a Chanel legendás divattervezője: főszerepben Conchita Wurst és a terhes modell, Ashleigh Good.TrendOrigoŐ a magyar Conchita Wursthttp://www.life.hu/bulvar/20140807-conchita-wurstra-az-idei-eurovizios-dalfesztival-gyoztesere-hasonlit-kyra-a-magyar-transzveszita.htmlA 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál győztesére, Conchita Wurstra hasonlít Kyra, a 22 éves magyar transzvesztita, aki ezentúl Kelemen Anna oldalán szórakoztatja a nézőket az Édes Életben.TV + BulvárOrigoAmi a szakáll mögött van: Conchita Wurst valódi arcahttp://www.life.hu/drlife/20140513-kozfelhaborodas-conchita-wurst-az-eurovizios-dalfesztival-gyozelmevel-kapcsolatban.htmlAz Eurovíziós Dalfesztivál győzteséről kialakult megoszló véleményektől hangos a sajtó napok óta. Elindult a mémgyártás, hírességek posztolnak pro-kontra érveket Conchita Wurst győzelmével kapcsolatban, de még egy baráti kávézás sem telik el anélkül, hogy legalább egy poén erejéig ne jönne szóba a téma. Sajnos azonban téves információk terjednek, amelyek alapjaiban befolyásolnak egy fontos kérdést.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.