Klein Dávid tavasszal oxigénpalack nélkül próbált feljutni a Mount Everest csúcsára, és bár nem sikerült neki, oxigénpalack nélkül ő jutott legközelebb a csúcshoz. A Life.hu-nak őszintén mesélt legközelebbi expedíciója felkészülési időszakáról, és hogy miért kerüli el a szerelmet.

 

 

A halálzónából fordult vissza Klein Dávid expedíciója, akik több mint 10 órás mászást követően inkább mindannyian épségben szerettek volna lejönni a hegyről. Dávid azóta itthon van és készül a következő megmérettetésre.

"Az életem ciklusokból áll: van az expedíció, majd annak a kipihenése, miközben jön az újabb inspiráció. Régebben a tábortűz mellett vagy egy kiskocsmában találtuk ki, hogy hová menjünk legközelebb. Gyakran elég volt egy szép gerincet, szép hegycsúcsot megpillantani egy felvételen. A hegymászás továbbra is központi szerepet tölt be az életemben, expedíciózni akarok. A következő éveimet próbálom tudatosabban felépíteni. 2015-16-ban 8 ezer méteres hegyekkel akarok foglalkozni. Tavasszal egy nagy csapattal Közép-Nepálban a Himalája egyik hegytömbjére, az Annapurnára készülünk, ami egyike a 14 db 8 ezer méter magas hegynek. Már csak ezt nem mászták magyar hegymászók és a második legmagasabb csúcsot, a K2-t” – tervezget Dávid, aki ta felkészülési időszakban kaptunk el.

Forrás:Casio

„Edzésekkel telik az időm és csapatot építek. Nagy vágyam, hogy feltámadjon az igazi csapatos, tervezett hegymászás. Most a fizikai felkészülés, logisztikai, csapatépítés, szponzori kapcsolatok kiépítése folyik. Az edzés adja a napom gerincét, ami lehet, hogy kicsit kiábrándítóan hangzik, de ez egyáltalán nem hasonlít a hegymászásra. Ezek inkább erőnléti, állóképesség-javító edzések, az alapozás mellett a korrekciós edzésre is hangsúlyt fektetek. Nem csak a légzőizmaim kapacitását, állapotát kell feltornázni. A vállmobilitásom nem túl jó: egy egészséges ember fel tudja emelni a füle mellé a kezét, nekem meg nem megy. De sajnos a mellizmaim is megrövidültek, ezért különböző helyeken kell korrekciókat végrehajtanom” - árulta el Dávid, aki a napi több edzés mellett már fejben építi fel az újabb expedícióját.

Forrás:Casio

„Tervezgetek, hogy honnan lesz terepjáróm, szakácsom a táborban. De meteorológusra, kommunikációs szakemberre is szükségem lesz, nem egyedül csinálok mindent. Az indulásig civil foglalkozást űzök: van egy kisméretű, családi könyvkiadónk, szakkönyveket adunk ki. Ez akkor is tud kis lángon üzemelni, ha útra kelek. De az életem a hegymászás, ha nem lenne, akkor eltűnnék Ázsiában, beülnék egy barlangba vagy mezítláb sétálnék. Ilyen élet mellett nem gondolhatok a szerelemre. Nem kívánom senkinek sem, hogy belém szeressen és én sem szeretnék igazán megszeretni valakit. Csak szenvedés lenne mindkettőnknek!"