Szendeff Lőrinc bekerült a világ legjobb ételfotósai közé 2014-ben. A magát félig grafikusnak, félig ételfotósnak tartó fiatalembert kifaggattuk az elismerés kapcsán. Ismerd meg őt és káprázatos munkáit!

Újabb magyar fotós szerzett hírnevet magának külföldön. Már korábban olvashattad interjúnkat Máté Bence természetfotóssal, aki a BBC Wildlife nyertese lett, most pedig Szendeff Lőrincre lehetünk büszkék: bekerült a top 11 gasztrofotós 2014-es listájába. 

Fotó: Szendeff Lőrinc

Ezzel olyan neves művészek mellett szerepel, mint a kanadai Benoit Levac vagy a német Oliver Hauser. A fiatal fényképész a Life.hu-nak elmesélte, hogyan is kezdődött hatalmas szenvedélye, az ételfotózás.

„Alapvetően grafikus vagyok. Körülbelül 3 éve kezdtem el fotózni az ételeket, mert a gasztronómia nagy szerelem. Érdekel az ételek, italok kultúrája, hogyan jönnek létre. A fotókat először egy blogra töltöttem fel, a Bikatökére, valahogy így kezdődött minden..." - mondja szerényen Lőrinc, aki a fotók feltöltése után számtalan megrendelést, felkérést kapott cukrászdáktól, borászoktól, éttermektől. Nem csoda, hiszen ínycsiklandozó felvételei láttán nekünk is összefutott a nyál a szánkban.

/1412/Gy_ny201412121568

Persze egy ételfotós munkája sem fenékig tejfel, előfordul, hogy 12-13 órát vesz igénybe egy fotózás. Lőrinc azt mondja, sok mindent megunt már az életében, de úgy érzi, ez nem ilyen lesz. „Ez igazi szerelem!" – vallotta be.