Nehezebb lesz a KRESZ januártól

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
vizsga KRESZ-vizsga baleset közlekedésbiztonság KRESZ kérdés változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megújítja és bővíti a KRESZ-vizsgakérdéseket a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal. A januárban vizsgázók már az új kérdésekkel találkozhatnak.

Januártól a KRESZ-vizsgázók a korábbinál sokkal több kérdést tartalmazó vizsgafeladatokat kapnak, és tartalmilag is megújulnak a kérdések, igazodva a technológiai változásokhoz. A megújult vizsgával azt szeretnék elérni, hogy a vizsgázó felkészülten kerüljön ki a forgalomba, és javuljon a közlekedésbiztonság.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Uniós célkitűzés, hogy a következő hat évben ötven százalékkal csökkenjen a közúti balesetek száma. Január 12-én indul újra a vizsgáztatás, és akkor már az új kérdésekkel találkozhatnak a vizsgázók. Szakemberek szerint, mivel a tananyag nem változott, aki alaposan felkészült, annak nem fognak gondot okozni az új kérdések sem – tudósít az MTI.

A megújult kérdésanyag elérhető az edukresz.hu/vizsgakerdesek honlapon.

Tudtad?

Szeptemberben módosult a KRESZ. A fontos változásokról ITT olvashatsz bővebben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.