"Semmi nem tarthat vissza" - nyilatkozta még decemberben Conchita Wurst, akit a szervezők meghívtak a Golden Globe díjátadó gálára. Az osztrák transzvesztita előadó már Los Angeles-ből posztol naposabbnál naposabb képeket.

Amikor az énekes megkapta a meghívót, annyira megorült, hogy úgy döntött: új, tavasszal megjelenő albumának felvételeit is elhalasztja, csak hogy ott lehessen a gálán. A provokatív fellépésű előadó meghívását a Golden Globe-zsűri osztrák tagja, Barbara Gasser kezdeményezte, aki kijelentette, biztos abban, hogy "Hollywood Conchita lábai előtt hever majd". Conchita egyébként már a napfényes Los Angeles-ben van, onnan posztol fotókat közösségi oldalaira.

Forrás: Instagram / Conchita Wurst

És mit fog viselni?

Ugyan mi kitaláltuk, milyen ruhába öltöztetnénk az A-listás jelölteket, Conchitáról teljesen megfeledkeztünk. Az biztos, hogy odateszi magát! Mivel Jean Paul Gaultier modellje már volt, így lehet, hogy tőle kap ruhát. Viszont az is lehet, hogy kihasználja a lehetőséget és olyan tervezőt mutat be a ruhája által a világnak, aki még kevésbé ismert. Az azonban biztos, hogy fekete cipőben lép majd a vörös szőnyegre - már meg is mutatta. Ez az:

Forrás: Instagram / Conchita Wurst
Egy nap esetleg leveszi a magas sarkú cipőt
"Csupán azt akarom, hogy mindenki kapja meg a tiszteletet. Ez nem politikai kérdés számomra, hanem egyike a legtermészetesebb dolgoknak a társadalmunkban, a mindenkinek kijáró tisztelet" - mondta Conchita egy alkalommal.

Akkor arról is beszélt, hogy egy nap esetleg leveszi a magas sarkú cipőt, a testhezálló fellépőruhát. "Talán húsz év múlva, talán jövőre, nem tudom. Szeretem amit csinálok, szeretek Conchita lenni, szeretek felöltözni, sminkelni" - mondta. Hozzátette, hogy míg Conchitaként megkapja a hírnevet és a csillogást, magánemberként szeret megmaradni "Tomnak, a szégyenlős, unalmas fiúnak".