Sterczer Hilda hegymászó, Erőss Zsolt özvegye Joshi Bharatnak vallotta be, ha felajánlanának neki egy Mount Everest-expedíciót, elgondolkozna a lehetőségen.

Ahogy a Life.hu is megírta, Erőss Zsolt lassan két éve tűnt el a Kancsendzönga-expedíción. Felesége, Sterczer Hilda, Joshi Bharatnak a tragédia óta eltelt időszakról és terveiről mesélt a FEM3 Café stúdiójában.

Hilda már nem mindennapos fájdalomként éli meg a gyászt, hanem gyermekeknek szervezett tematikus mászásprogrammal őrzi férje emlékét. Az özvegy azt is elárulta, az ő gyermekei is másznak és nagyon büszke lenne rájuk, ha később komolyabban is foglalkoznának ezzel. „A falmászás biztonságos, arra felengedem a gyermekeim. A sziklamászás az már más, de ott is vannak kevésbé veszélyesebb terepek." 

Hilda arra a kérdésre, ha felajánlanának neki egy lehetőséget, hogy megmászhatja a Mount Everestet, mosolyogva felelt: "Ha azt mondanák, itt a pénz, itt a felszerelés, csak menni kell, nagyon elgondolkoznék rajta."

Szily Nóra nagyinterjúja Hildával
„Én nem tudok idegenek előtt sírni, sose voltam képes rá, most se megy. Otthon igen, a négy fal között este, amikor leteszem a gyerekeket. Akkor legszívesebben ordítanék"mesélte Zsolt halála után Hilda sztárszerzőnknek, Szily Nórának.