Nekivágna a Himalájának Erőss Zsolt özvegye?

halál Mount Everest özvegy sziklamászás hegymászás Erőss Zsolt tragédia Joshi Bharat Himalája Sterczer Hilda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sterczer Hilda hegymászó, Erőss Zsolt özvegye Joshi Bharatnak vallotta be, ha felajánlanának neki egy Mount Everest-expedíciót, elgondolkozna a lehetőségen.

Ahogy a Life.hu is megírta, Erőss Zsolt lassan két éve tűnt el a Kancsendzönga-expedíción. Felesége, Sterczer Hilda, Joshi Bharatnak a tragédia óta eltelt időszakról és terveiről mesélt a FEM3 Café stúdiójában.

Hilda már nem mindennapos fájdalomként éli meg a gyászt, hanem gyermekeknek szervezett tematikus mászásprogrammal őrzi férje emlékét. Az özvegy azt is elárulta, az ő gyermekei is másznak és nagyon büszke lenne rájuk, ha később komolyabban is foglalkoznának ezzel. „A falmászás biztonságos, arra felengedem a gyermekeim. A sziklamászás az már más, de ott is vannak kevésbé veszélyesebb terepek."

Hilda arra a kérdésre, ha felajánlanának neki egy lehetőséget, hogy megmászhatja a Mount Everestet, mosolyogva felelt: "Ha azt mondanák, itt a pénz, itt a felszerelés, csak menni kell, nagyon elgondolkoznék rajta."

Szily Nóra nagyinterjúja Hildával

„Én nem tudok idegenek előtt sírni, sose voltam képes rá, most se megy. Otthon igen, a négy fal között este, amikor leteszem a gyerekeket. Akkor legszívesebben ordítanék"mesélte Zsolt halála után Hilda sztárszerzőnknek, Szily Nórának.
Csillagot neveztek el Erőss Zsoltrólhttp://www.life.hu/news/20140529-eross-zsolt-hegymaszorol-kisbolygot-neveztek-el-halala-utan.htmlA Piszkéstetői Obszervatóriumban felfedezett kisbolygók közül tavaly óta újabb 14 kapott sorszámozott és magyar vonatkozású nevet, így Erőss Zsoltról is csillagot neveztek el.News--Egy éve tűnt el a "Hópárduc" - Erőss Zsoltra emlékezünkhttp://www.life.hu/news/20140520-eross-zsolt-hegymaszora-emlekezunk-aki-egy-evvel-ezelott-vesztette-eletet-a-kancsendzongan.htmlMájus 21-én éppen egy éve, hogy Erőss Zsolt eltűnt a Kancsendzönga hegycsúcsán. A magyar hegymászás legkiemelkedőbb alakját a végzete ott érte, ahová mindig is vágyott. News--Zenét írtak Erőss Zsolt emlékérehttp://www.life.hu/news/20140219-eross-zsolt-elhunyt-hegymaszonk-emlekere-gyongyosi-levente-irt-zenemuvet.htmlA Kancsendzöngán elhunyt hegymászónk tiszteletére Gyöngyösi Levente írt zeneművet Sinfonia concertante 4 ütőjátékosra és zenekarra címmel – számol be a 4bakancs.comNewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.