A nők elleni erőszakra buzdít A szürke ötven árnyalata? Szerveződnek a tüntetések

Forrás: Youtube -
Malajzia betiltás népszerűsítés családon belüli erőszak nők elleni erőszak tüntetés mozi Amerika ellenkampány A szürke ötven árnyalata szervezet London bántalmazás Kanada premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kanadai és amerikai szervezetek is bekapcsolódtak abba az ellenkampányba, amely szerint a hamarosan bemutatásra kerülő A szürke ötven árnyalata mozifilm a nők bántalmazását népszerűsíti. A csoport bojkottálja a filmet, de van, ahol be is tiltották.

Láttad már A szürke legújabb exkluzív jelenetét? Kattints IDE, hogy ne maradj le róla!

Hatalmas hájp övezi A szürke ötven árnyalata hamarosan mozikba kerülő filmjét, amelyet egyesek tűkön ülve várnak, mások azonban inkább bojkottálásra buzdítják a közönséget. A napokban ütötte fel a fejét a #50dollarsnot50shades elnevezésű ellenkampány, amelyben a helyi szervezetek fogtak össze a film és egyben a családon belüli erőszak népszerűsítése ellen.

Forrás: Youtube

Egyes kanadai és amerikai szervezetek ugyanis úgy vélekednek, Christian Grey és Anastasia Steele története éppen ez utóbbit teszi: a történet egyik meghatározó szálában a férfi főszereplő az, aki a domináns és az irányítása alatt tartja a főhősnőt.

Amennyiben nem így tesznek, azzal azt üzenik, támogatják a nőkkel szemben elkövetett bűncselekményeket. Ha minden igaz, a film londoni premierjére már szerveződik is egy tiltakozás, ám valószínűleg nem ez lesz az egyedüli hasonló esemény a világban A szürke ötven árnyalata bemutatóján.

Malajziában például már el is érték a céljukat, az ottani cenzorok ugyanis szadisztikusnak és pornográfnak minősítették az anyagot, ezért be is tiltották - írja a hvg.hu.

Országok, ahol a legrosszabb nőnek lenni

Vannak országok, ahol a nőknek mai napig nincs joguk szavazni, ahol egyedül még csak nem is közlekedhetnek, mert a végén áldozatokká válhatnak. A Life.hu ITTgyűjtötte azokat a helyeket, ahol a legnehezebb nőnek lenni.
Megerőszakolták, fotót posztoltak róla, öngyilkos lett - a tinilány nem bírta elviselni a szégyenthttp://www.life.hu/drlife/20150118-megeroszakoltak-fotot-posztoltak-rola-ongyilkos-lett-a-tinilany-nem-birta-elviselni-a-szegyent.htmlA 15 éves, öngyilkosságba kergetett lány története bejárta a világsajtót. Az, aki az egész lavinát elindította, a jogerős ítélet szerint mégis megúszta a börtönt.Dr. LifeFizikai erőszak az iskolában: amikor a tanár emel kezet a gyerekrehttp://www.life.hu/csalad/20150114-fizikai-eroszak-az-iskolaban-amikor-a-tanar-emel-kezet-a-gyerekre.html„Embereket ütni helytelen, és a gyerekek is emberek” – hirdeti az Európa Tanács erőszakellenes programjának szlogenje. Ugyan a testi fenyítést néhány éve szigorúan büntetik itthon, egyesek mégis megpróbálkoznak egy-két jól irányzott pofonnal – nemcsak a szülők, de a tanárok közül is. Család--Félelem az apokalipszistől, feldolgozatlan gyógyíthatatlan betegség - Öngyilkos családok a XXI. századbanhttp://www.life.hu/csalad/20150129-felelem-az-apokalipszistol-feldolgozatlan-gyogyithatatlan-betegseg-ongyilkos-csaladok-a-xxi.htmlAz öngyilkosságnak számos módja van, de mindközül talán az a legszörnyűbb, amikor a szülők először a magatehetetlen kisgyerekekkel végeznek és csak azután magukkal. Az pedig ép ésszel szinte már felfoghatatlan, amikor a családi kupaktanács közösen, felelősségük teljes tudatában dönt úgy, hogy a család minden tagja véget vet az életének.CsaládThinkstockHa nem eszel belőle, nem is szeretsz! - Így csapja szét a család a diétádathttp://www.life.hu/drlife/20150130-a-vendeglatoipari-kinalat-nem-passzol-a-dietadhoz.htmlAzok közé tartozol, akik következetesen megtartották újévi fogadalmukat, vége a nagy lakomáknak, szemmel láthatóan működik a diétád? Na persze csak akkor, ha a család nem szól közbe.Dr. LifeThinkstockÉletbe lépett: nem évülnek el a gyerekek szexuális bántalmazását érintő bűncselekményekhttp://www.life.hu/news/20141221-eletbe-lepett-es-matol-nem-evulnek-el-a-gyerekek-szexualis-bantalmazasat-erinto-buncselekmenyek.htmlVasárnaptól, azaz 2014. december 21-étől életbe lépett a Btk. módosítása. News--„Apu mindig bántja anyut!" Így látják a családon belüli erőszakot a gyerekekhttp://www.life.hu/csalad/20141125-a-csaladon-beluli-eroszakrol-nyilt-kiallitas-gyerekrajzokbol-a-szabolcs-szatmar-bereg-megyei.htmlDöbbenetes kiállítás nyílt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon. A gyerekek rajzain azt is láthatjuk, hogyan élik meg a kicsik a családon belüli erőszakot.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.