Kanadai és amerikai szervezetek is bekapcsolódtak abba az ellenkampányba, amely szerint a hamarosan bemutatásra kerülő A szürke ötven árnyalata mozifilm a nők bántalmazását népszerűsíti. A csoport bojkottálja a filmet, de van, ahol be is tiltották.

Láttad már A szürke legújabb exkluzív jelenetét? Kattints IDE, hogy ne maradj le róla!

Hatalmas hájp övezi A szürke ötven árnyalata hamarosan mozikba kerülő filmjét, amelyet egyesek tűkön ülve várnak, mások azonban inkább bojkottálásra buzdítják a közönséget. A napokban ütötte fel a fejét a #50dollarsnot50shades elnevezésű ellenkampány, amelyben a helyi szervezetek fogtak össze a film és egyben a családon belüli erőszak népszerűsítése ellen.

Forrás: Youtube

Egyes kanadai és amerikai szervezetek ugyanis úgy vélekednek, Christian Grey és Anastasia Steele története éppen ez utóbbit teszi: a történet egyik meghatározó szálában a férfi főszereplő az, aki a domináns és az irányítása alatt tartja a főhősnőt.

„Hollywoodnak nincs szüksége a pénzedre. A bántalmazott nőknek igen" – szól a kampány fő üzenete, amelyben arra buzdítanak, hogy azt az összeget, amelyet a jegyekre, az italra és a pattogatott kukoricára költenének, inkább a családon belüli erőszak elleni küzdelmére fordítsák.

Amennyiben nem így tesznek, azzal azt üzenik, támogatják a nőkkel szemben elkövetett bűncselekményeket. Ha minden igaz, a film londoni premierjére már szerveződik is egy tiltakozás, ám valószínűleg nem ez lesz az egyedüli hasonló esemény a világban A szürke ötven árnyalata bemutatóján.

Malajziában például már el is érték a céljukat, az ottani cenzorok ugyanis szadisztikusnak és pornográfnak minősítették az anyagot, ezért be is tiltották - írja a hvg.hu.

Országok, ahol a legrosszabb nőnek lenni
Vannak országok, ahol a nőknek mai napig nincs joguk szavazni, ahol egyedül még csak nem is közlekedhetnek, mert a végén áldozatokká válhatnak. A Life.hu ITTgyűjtötte azokat a helyeket, ahol a legnehezebb nőnek lenni.