Várhegyi Lucas Palmira Rising Star Luanda énekesnő édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mira szülei nemrég elváltak, édesapja visszautazott Luandába, ahol orvosként dolgozik. Mira, aki az utcáról jutott be a versenybe, csak telefonon és interneten keresztül tartja a kapcsolatot vele, és nem vágyik rá, hogy a szülőföldjére utazzon.

A Rising Star egyik legtehetségesebb versenyzője, az idén érettségiző Várhegyi Lucas Palmira nehezen heverte ki szülei válását. Édesapja tavasszal visszaköltözött Afrikába, egyedül. Lánya furcsa okok miatt nem vágyik arra, hogy meglátogassa.

Luanda, Palmira édesapjának lakóhelye Forrás: AFP

"Valószínűleg hamarabb jön édesapám Magyarországra, mint hogy én utazom hozzá Angolába. Pedig apukám hívott már, hogy látogassam meg. Egyszer majd szeretném megnézni a szülőföldjét, de bevallom, hogy annyira nem vonz. Ennek roppant praktikus oka van: nem szeretem a nagyon meleg helyeket, hosszasan nem bírok ott megmaradni.

Luanda - Angola fővárosa

Luanda az Afrika délnyugati részén fekvő Angolai Köztársaság fővárosa, az ország politikai, kulturális, pénzügyi és kereskedelmi központja. Luanda egyben a világ egyik legdrágább városa a megélhetési indexek alapján. Túl egy véres polgárháborún, óriási szegénységtől és munkanélküliségtől sújtva a nyugat-afrikai Angola előtt hatalmas lehetőségek kínálkoznak. Az ország adottságai olyanok, hogy első rangú turisztikai célpont válhat belőle, de sokan Afrika Dubajaként is tekintenek rá. A nyilvánvaló hátrányok és akadályok ellenére Luanda nem titkoltan arra törekszik, hogy Dubajhoz hasonlót produkáljon és nemcsak a rohamos építkezések tekintetében. Az emirátusok legismertebb városa is hasonló helyzetből indult 20-25 évvel ezelőtt és mára a világ gazdaságának, idegenforgalmának megkerülhetetlen tényezőjévé vált, igaz, nem szabad elfelejteni, hogy a robbanásszerű fejlődés mögött ott volt az olaj - írja az ABC News.

Az is zavar, hogy nem tudnék a kinti családtagjaimmal beszélni. Ők nem tudnak angolul, én meg nem tudok portugálul. A múltkor skype-oltunk, próbáltunk kommunikálni, de nem sikerült. Azt meg nem szeretném, hogy apukámnak kelljen minden szót fordítani, így inkább megtanulok portugálul. Olyan furcsa, hogy él egy családom, akiket nem ismerek személyesen, és hiába szeretnék velem tartani a kapcsolatot, egyelőre ez lehetetlennek tűnik" – árulta el Mira, aki, ha bejut a döntőbe, ismét magához ölelheti az édesapját.

Forrás: TV2

"Apukám azt mondta, ha bekerülök a döntőbe, akkor ideutazik, hogy élőben szurkolhasson nekem. Már nézi az időpontokat, hogy mikor induljon, egyedül jön. Szerencsére megengedheti magának, hogy pár napra ideutazzon, jó körülmények között él, higiéniai orvos. Addig is minden műsor előtt felhív, hogy erőt adjon."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.