Állítólag a továbbjutó Spoon együttes énekesének mikrofonja nem is volt bekapcsolva A Dal szombati adásában, a hangja azonban szólt. A műsor készítői cáfolják a playbacket, a fiúk pedig érdekes választ adtak.

A Dal elődöntőjéből továbbjutó Spoont csalással vádolják. Az egykori x-faktorosok a Keep Marching On című dalt adtak elő, amikor az utolsó tíz másodpercben furcsa dolog történt. Az énekes, Grósz Márton elvétette a szöveget, mást énekelt, mint amit hallani lehetett, amiből sokan arra következtetnek, hogy nem szólt a mikrofonja. Azaz nemcsak a zene, hanem az ének is playback volt – írja a Bors. Íme, a produkció:

„A dalfesztivál alapszabálya, hogy csak élő emberi hang szólalhat meg a színpadon" – nyilatkozta a lapnak korábban az MTVA sajtóosztályának alkalmazottja. Most pedig azt hangsúlyozták: nem történt csalás. „A Dalban élőben énekelnek az előadók. Ezen kívül a zenei producer ellenőriz minden zenei alapot, hogy ne legyen rajta emberi hang. Marci rosszul léphetett be" – tette hozzá a munkatárs.

A lap felkeresett két, a témában jártas szakembert is, akik a produkció láttán úgy fogalmaztak: „Nem állítják 100 százalékra, hogy playback volt, de nagyon gyanús."

Az énekes, Grósz Márton így reagált a vádakra:

„Az említett résznél valóban rosszul léptem be, de utána egyből folytattam a vokállal együtt. Nagyon nagy elismerés a két, neve elhallgatását kérő zenei szakértőtől, hogy ennyire tetszett nekik az ének és a vokál is. Remélem, kiemelten fognak figyelni minket szombaton a középdöntőben is, azon leszünk, hogy még jobban teljesítsünk, mint az elődöntőben."

Más furcsaságok is történtek a szombati műsorban – erről az Origo cikkéből tudhatsz meg többet!