Április 15-től bezár a Közlekedési Múzeum (MMKM), ahol ma egy zárórendezvényen modellvasút-bemutatóval, koncerttel és tárlatvezetésekkel várják a látogatókat, egészen szombat este 10 óráig, írja az MTI.

A múzeum azért zár be, mert  a Liget Budapest Projekt keretében három éven keresztül felújítják, de a tárgyainak egy jó része szétszórva a jövőben is megtekinthető lesz.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A műtárgyak egy része az MMKM filiáléiban, az eredeti vasúti járművek és villamosok a Magyar Vasúttörténeti Parkban kapnak helyet. A Bálnában pedig 1300 négyzetméteren nyílik válogatott kiállítás a múzeum tárgyaiból, oda kerül például a Csonka-féle levélszállító autó, a Ford T-modell és a Pente gépkocsik, vasúti modellek, magyar gyártású motorkerékpárok, és kipróbálható lesz ott a Szojuz 35 űrkabin replikája. Más műtárgyakat az Öntödei Múzeumban, az Elektrotechnikai Múzeumban és az intézmény Tanulmánytárában helyeznek el ideiglenesen. A repüléstörténeti kiállítás május végén zár be a bontásra váró Petőfi Csarnokban, ideiglenes elhelyezéséről még nincs végleges döntés.