Kiakadtak a rajongók: kiírták a hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat egyik legmeghatározóbb karakterét, Dr. Derek Shepherd-öt a Grace klinikából.

Dr. Derek Shepherd nincs többé! Kiírták a nagysikerű Grace klinikából a Patrick Dempsey által megformált Shepherd doktort. A hírt a sorozat alkotója, Shonda Rhimes is megerősítette: „Derek Shepherd mindig is egy hihetetlenül fontos karakter volt és marad – Meredithnek, nekem és a rajongóknak is" – áll a csütörtökön kiadott hivatalos sajtóközleményben.

Forrás: Facebook/Grey's Anatomy

A 15 év házasság után váló Patrick Dempsey 11 évadon át alakította a jóképű doktort, aki már az indulástól kezdve szerepelt a sorozat központi szerelmi szálának történetében az egyik főszereplővel, Meredith Grey-jel. A hírt hatalmas felháborodással fogadták a rajongók: egyik részről a történet előrevetítése miatt, másik részről azért, mert a sorozat készítői képesek voltak egy ilyen kultikus karaktert kiírni a sorozatból. (Utóbbi miatt egyébként többen jelezték, hogy soha többé nem hajlandók Grace klinikát nézni.)

A US Magazine egyes forrásai szerint már sejthető volt, hogy Patrick Dempsey hamarosan elhagyja a sorozatot: az okként pedig „rossz magaviseletét" nevezték meg. „Patrick úgy viselkedett már, mint egy díva, és több összetűzése is volt a sorozat készítőivel" – mondta el korábban a Page Sixnek egy bennfentes, aki szerint Shonda Rhimes egy darabig fel is függesztette a nemrég elvált színészt, és ekkor még úgy volt, nem is tér vissza teljes munkaidőben. Hogy ezeknek a korábbi konfliktusoknak köze lehet-e Shepherd karakterének kiírásához, azt a sorozat készítői nem árulták el.