Igazi viharként söpört végig a Twitteren a brit trón negyedik várományosának érkezése és a név bejelentése.

Sarolta hercegnő megszületett, a büszke szülőkön és az őt éltető briteken túl azonban az internet népét is elragadta a hév.

A Sarolta (Charlotte) nevet kapta a piciForrás: AFP

A Hello! magazin szerint például csak a Twitteren millió tweetet generált a kis hercegnő érkezése. Elsőként a Kensington-palota oldalára került fel a hír, miszerint Katalin hercegné kislánynak adott életet. A bejegyzés után mindössze egyetlen perc alatt 4500 tweet köszöntötte a csöppséget, a Kensington-palota hírét pedig 46 ezren osztották meg.

Az őrület hétfőn folytatódott tovább, amikor a brit királyi család bejelentette: a kislány a Sarolta Erzsébet Diána nevet kapta. Az ezt követő órában 300 ezer bejegyzés született a Twitteren, amely említi a kis hercegnő nevét. Sarolta hercegnő a twitterezőinek is kedvet csinált a Kensington-palota követéséhez: születésének bejelentése után 50 ezer új tag csatlakozott a palota Twitter-oldalához.

Minden, amit a Sarolta hercegnő nevéről tudnod kell
Május 2-án megszületett a brit trón negyedik várományosa, aki a Sarolta Erzsébet Diána nevet kapta szüleitől. Vajon mit jelent ez a név a családnak? És mit jelent a briteknek? Ennek nézett utána a Life.hu ITT.