Másfél éve ment másodszor férjhez Pirner Alma, aki újh ázasságára nagyon vigyáz. Nem turnézik hosszasan külföldön, hisz nem akar távol lenni itthon dolgozó férjétől. A rúdtáncoktatás mellé új szakmát is kitanult, amire tanítványai hívták fel a figyelmét. 

Új területen aratja le a babérokat Pirner Alma, aki a rúdtáncoktatás mellé kitanulta párkapcsolati coaching szakmát.

„Másfél éve a nőiesség témakörében már tanácsadóként dolgozom, innen jött az ötlet, azaz a párkapcsolati kérdések. Kiegészítésként párkapcsolati coach, házassági tanácsadó képzést végeztem, ezzel kiegészítve a korábbi munkámat. Nálam mindig a kereslet jelentkezik először, a lányok igényelték a tanácsaimat, ők adták az ötleteket. Több tanfolyamom is így született meg. A coaching egy jó, kérdezésen alapuló technika, külső szemlélőként vezeted rá a megoldásra a pácienst, nem tanácsokat adsz. Mióta elvégeztem a képzést, tudom külső személőként nézni magamat, és elég tapasztalatom van a párkapcsolat terén. Sohasem volt egy éjszakás kalandom, a legrövidebb kapcsolatom egy évig tartott, majd 9 évet éltem a férjemmel. Akkor hiteles valaki, ha a saját bőrén is tapasztal dolgokat. Azért is vagyok hiteles, mert 16 évet lehúztam a színpadon, tudom, hogy kell csábítani, nem csak beszélek róla.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Ha egy szingli ad tanácsokat, az hiteltelen” – kezdett bele Alma, aki ismét boldog házasságban él. Szerencsére jól működik a házasságom, másfél éve vagyunk együtt, most ünnepeltük a féléves házassági évfordulónkat. Sokat tanultam a korábbi hibáimból, sokat tapasztaltam, bölcsebb vagyok. Ma már felismerem, mit lehetett volna másképp, például megbocsájtani. Ma már bele sem megyek olyan szituációkra, amikbe korábban. Ügyelünk arra, hogy együtt töltsünk minél több időt, nem szólhat az ember élete csak a munkáról. Az előző házasságomban a férjemmel együtt dolgoztunk, és folyton a munkáról beszéltünk. Nem volt határ a munka és a magánélet között" – árulta el Alma, aki már nem utazik annyit, mint korábban.

"Oktatok és fellépek, ebből áll a munkám. Váltottam, nem akartam megvárni, amíg nem hívnak. 34 éves vagyok, 17 év kőkemény sport van a testemben, elfáradtam, nem lehet a végtelenségig csinálni a mozgást, egyre kevesebbet bírok, és könnyebben sérülök meg. Szeretnék több időt szánni a tanácsadásra, már 40%-ban a tréningekkel foglalkozom. Időben kellett észrevenni, mikor jön el az a pont, amikor át kell billenteni a dolgokat. A táncóráimat redukáltam, már nem reggeltől estig én tartok mindent, trénerek segítenek, akik helyettem tartják az órákat. Fellépni már nem járok, év végén volt az utolsó hosszú, 2 hónapos turném Ausztráliában. Már csak itthoni rendezvényes fellépést, vagy pár napos külföldit vállalok el. Több hónapra már nem utazom el turnézni, a férjem miatt sem, őt ideköti a munkája.  A gyerek is tervben van, ha a jó Isten is úgy akarja, össze fog jönni, már csak az hiányzik az életemből. Már minden női szerepet megéltem, amire vágytam, csak az anyaszerep hiányzik!"