A Hungary's Got Talent zsűritagja bevallotta, számtalan castingon esett át, mielőtt a zsűribe választották, ezért pontosan tudja, mi vár az RTL Klub tehetségkutatójába jelentkezőkre. Kovács Patrícia a Life.hu-nak adta az első interjút új feladata kapcsán.

A szerda esti Fókuszban nyilvánosságra hozták a Hungary's Got Talent zsűritagjainak névsorát. Kovács Patrícia ősztől egészen más oldalát mutathatja meg. A színésznő örömmel és izgalommal várja a percet, hogy bírálja a tehetségeket, és kíváncsi, mit hoz ki belőle ez a feladat.

Kovács Patrícia színésznőFotó: Origo

Hogy jött a felkérés, castingokra jártál, mielőtt kiválasztottak?
A tavasz castingokkal telt a számomra. Hosszú folyamat volt, mire azzal hívott fel Schiwert-Takács László, a Hungary's Got Talent kreatív felelős szerkesztője, hogy engem választottak. Ugyanolyan folyamaton megyünk keresztül, mint a versenyzők. Mivel ez egy licencműsor, sok mindennek meg kell felelni, és nem utolsósorban fontos, hogy a többi zsűritaggal működik-e a kémia. Hiába jó valaki önmagában, ha a többiekkel nem tud együtt dolgozni. Azon nem gondolkodtam, enyém lesz-e a zsűriszék, mert óvatos vagyok. Amíg a válogatások zajlottak, éreztem, nagyon szeretném, hogy sikerüljön. Aztán, amikor felkértek, kicsit megrettentem, hiszen ez teljesen más terep, mint amit eddig megszoktam, hiszen ez nem színház, nem film, amiben én mozogtam.

Egyértelmű volt, hogy vállalod, nem volt a kislányod miatt kétely benned, hogy amíg tart a műsor, kevesebbet látod őt?
Hanna már 20 hónapos, és mivel imádja a nagymamáját és az apukáját, biztos vagyok benne, nem fogja traumaként megélni, hogy időnként távol leszek tőle. A kislányom érzi, akkor tudok jó anyukája lenni, ha a saját életemben is kiegyensúlyozott vagyok, és megtalálom azt, ami boldoggá tesz. Ez a feladat pedig amellett, hogy nagy kihívás, sok örömmel és lehetőséggel is jár.

Férjed, Gusztos Péter mit szólt az új feladatodhoz?
A férjem nagyon büszke rám! Időnként, amikor elbizonytalanodom, hogy vajon mennyire fogok megfelelni ebben a szerepben, és mennyire tudom majd képviselni a véleményem, akkor mindig biztat. Péter biztosított arról, hogy mellettem fog állni ebben a munkával teli izgalmas időszakban.

A bulvártól nem tartasz? Ősztől sokkal jobban előtérbe kerül majd az életed, mint eddig.
Jó ügynökség áll a hátam mögött, és a tévécsatorna csapata is biztos hátteret nyújt. Eddig sem volt gondom a bulvárral, sosem írtak rólam olyat, ami nem felelt meg a valóságnak. Nem fogok elzárkózni az együttműködéstől, és remélem, nem csalódom. Nincsenek botrányos történeteim, egy színésznő vagyok, aki szereti a szakmáját. A határokat pedig meg kell szabni, és akkor a bulvár is működhet.

Fotó: Origo

Kik lesznek számodra a legérdekesebbek a színes mezőnyben? Énekesek, akrobaták, őrült produkciók?
Ami meglep, amire nem számítok, az vonz. Arra pedig kíváncsi vagyok, hogy a hozzám közel álló műfajoknál, mint a vers, a próza, az ének, a mese mennyire tudom majd a szakmai véleményemet képviselni. Kíváncsi vagyok arra, hogy az állatokkal mit lehet csinálni a színpadon. Nagy nyitottsággal ülök be a zsűriszékbe.

Indulnál egy hasonló tehetségkutatóban?

Annak idején rengeteg versmondóversenyen indultam, és négyszer felvételiztem a Színművészeti Egyetemre. Ismerem, milyen a versenyhelyzet. Ha most lennék a pályám elején, belevágnék, és jelentkeznék a Got Talentbe.

Milyen egyéniség leszel a zsűriben? Szigorú, olvadozós, sírós, megmondó? Melyik szerep áll hozzád legközelebb?
Szeretnék önazonos maradni, és minden produkció után a bennem kavargó gondolatokat, érzéseket közvetíteni. Bármennyire is mosolygós lánynak tűnök, vannak dolgok, amikről markáns véleményem van. Amikor kell, keményen tudok fogalmazni. Nem szeretem, ha valaki lusta, ha nem fektet a feladatába energiát. Semmiképpen sem szeretnék megmondóember lenni, csupán amit látok, arról fogom megfogalmazni a gondolataim.

Ilyen egy casting az RTL Klubnál
A Life.hu újságíróját meghívták az RTL Klub ősszel induló Hungary's Got Talent tehetségkutatójának utolsó válogatójára. Most kipróbálhattuk, milyen, amikor akasztják a hóhért.