Nemzetközi Duna Nap Duna környezet érték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma van a Nemzetközi Duna Nap, amit 2004 óta ünnepelnek a Duna menti országok, így Magyarország is.

1994. június 29-én Szófiában írta alá 13 Duna menti ország a Duna védelmére és fenntartható használatára irányuló egyezményt. A szerződő felek megállapodtak abban, hogy együttműködnek a vízgazdálkodás alapvető kérdéseiben és intézkedéseket tesznek a kedvezőtlen környezeti hatások csökkentésére és megelőzésére.Majd 2004-ben a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság megalapította a Nemzetközi Duna Napot is, hogy mindenki figyelmét felhívják a folyó értékeire.

A Dunakanyar Nagymarosnál Forrás: MTI/Simó Endre

Akinek lehetősége van rá, ma délután egy Duna parti sétával ünnepelje meg a mi kedves folyónkat!

Bravúros szökése után élet-halál között lebeg a rab http://www.life.hu/news/20150629-elet-halal-kozott-lebeg-a-szokott-rab.htmlKét fegyenc szökött meg bravúrosan egy New York állambeli börtönből. Egyiküket lelőtték, másikukat elfogták.NewsThinkstockKészülj a forróságra: visszatér az igazi nyár!http://www.life.hu/news/20150628-a-jovo-heten-visszater-a-nyari-ido.htmlSok-sok napsütés és végre felmelegedés - így kezdődik a július.News--Tiszta Amerika - Lövöldözés volt egy veszprémi pékségbenhttp://www.life.hu/news/20150628-lovoldozes-tort-ki-egy-veszpremi-peksegben.htmlRálőtt a vele szemben támadólag fellépő rablóra egy veszprémi pékségben egy vagyonőr vasárnap, a támadót kórházba vitték és őrizetbe vették.News--Brutális! Több mint 500 ember megégett egy bulibanhttp://www.life.hu/news/20150627-80-ember-megegett-egy-buliban-tajvanon.htmlSzörnyű, szinte horrorfilmbe illő baleset történt Tajvanban. Tűz ütött ki a főváros egyik szórakoztató parkjában, ötszáztizenhatra nőtt vasárnapra a sérültek száma, van, akinek bőrfelülete 40 százaléka megégett.News--Már nem Beyoncé és Jay-Z a leggazdagabb sztárpár! Vajon ki taszította le őket a trónjukról?http://www.life.hu/news/20150626-taylor-swift-es-calvin-harris-lett-a-leggazdagabb-sztarpar-beyonce-es-jay-z-utan.htmlNem is olyan régen még Beyoncé és Jay-Z volt a legtöbb pénzt kereső celebpáros a világon. Szerencsétlenségükre azonban Taylor Swift összejött Calvin Harisszel, és a fiatal pár elvette a megtisztelő címet.News--Gyászol Hollywood: elhunyt a James Bond sztárjahttp://www.life.hu/news/20150626-meghalt-patrick-macnee-a-halalvagta-cimu-james-bond-film-sztarja.htmlPatrick Macnee leginkább a hatvanas években népszerű The Avengers című bűnügyi sorozattal vált ismertté, de szerepelt A turnéban, illetve a Halálvágta című James Bond-filmben is.NewsAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.