Kiderült, kik a legmenőbb magyar "szelfisztárok"

Forrás: Facebook/Berki Krisztián -
Lévai Adrienn Dukai Regina szelfi népszerűség felmérés Instagram Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyilvánosságra kerültek az első Magyar Instagram Körkép egyáltalán nem meglepő eredményei. Az is kiderült, ki a legtrendibb celebkirály.

A magyar instagramozók kilenctizede ismerőseit, barátait, kétharmada a vonzó képeket feltöltő idegeneket és külföldi hírességeket, csaknem ötven százalékuk pedig az általuk kedvelt márkák profilját is követi. A magyar sztárok közül inkább a férfiaknak van okuk panaszra, hiszen az élbolyba egyedül Berki Krisztiánnak sikerült bekerülnie. Őt olyan nevek előzik meg, mint Palvin Barbara szupermodell a maga 2,3 millió követőjével vagy Lévai Adrienn (126 ezer) és Dukai Regina (121 ezer). A nemzetközi márkák közül az erősen vizualitásra építő témák – például a divat és a sport – tarolnak a válaszadók Insta-falán.

Forrás: Facebook/Berki Krisztián

„Az eredményekből jól látszik, hogy nagyon szeretünk az Instagramon nézelődni: tízből kilencen naponta többször is ránéznek az appra. Annak érdekében, hogy az Insta-fal kellő rendszerességgel frissüljön, sokan ismeretleneket is követnek, pusztán azért, mert vonzóak a képeik, videóik. Ezzel szemben a válaszadók fele csak hetente, minden ötödik ember pedig mindössze havi rendszerességgel oszt meg tartalmat követőivel" – mondta el Boroznaki Gergő, Crane kutatás vezetője.

Eltérő ízlések generációk és nemek szerint

A felhasználók által készített népszerű tartalmak között korosztályos eltérések figyelhetők meg: míg a tinédzserek leggyakrabban szelfiket és a barátaikkal közös képeket töltenek fel, addig a 20 évesnél idősebbeket a város- és természetfotózás köti le, a 36 éven felülieket pedig a videós tartalmak foglalkoztatják. Az ételfotózás a nőknél népszerűbb az átlagnál, amit jól mutat, hogy a #mutimiteszel az általuk második leggyakrabban használt hashtag.

Bemutatjuk a világ egyetlen kar nélküli, női repülőgép-pilótájáthttp://www.life.hu/news/20150630-jessica-cox-a-vilag-egyetlen-kar-nelkuli-noi-repulogep-pilotaja.htmlA hölgy bebizonyította, hogy testi fogyatékossága ellenére is valóra váltja álmait, és megszerezte a pilóta végzettséget.News--Kristin Davis kapcsolta fel az Empire State Building fényeit New Yorkbanhttp://www.life.hu/news/20150622-kristin-davis-a-sex-es-new-york-sztarja-kapcsolhatta-fel-az-empire-state-building-fenyeit-new.htmlA Szex és New York sztárjának különleges élményben volt része: ő kapcsolhatta fel New York legmagasabb épületének fényeit.News--Játékautó kerekeit kapta meg egy lábát elvesztett teknőshttp://www.life.hu/news/20150611-a-labait-elveszto-haziteknos-egy-jatekauto-kerekeit-kapta-meg-igy-ujra-tud-haladni.htmlA lábait elvesztő cuki teknőst nem hagyta cserben orvosa és kitalálta, hogyan segítsen a kis sérültön.News--Ördög Nóra termeli a legtöbb pénzt - Ő a legeladhatóbb magyar celebnőhttp://www.life.hu/news/20150701-ordog-nora-termeli-a-legtobb-penzt-a-forbes-magazin-legertekesebb-celebek-rangsoraban.htmlIdén is Alföldi Róbert lett a legértékesebb ember a Forbes magazin által immár másodszor felállított celebrangsorban. A lista második helyére Stahl Judit került, de Ördög Nóra is kiemelt helyen szerepel.News--Halálra ítélték a magyar tanárnő gyilkosát Abu-Dzabibanhttp://www.life.hu/news/20150630-halalra-iteltek-ibolya-ryan-magyar-tanarno-gyilkosat-abu-dhabiban.htmlBűnösnek találták és halálra ítélte a bíróság Alaa al-Hashemit, aki tavaly decemberben egy konyhakéssel végzett a magyar származású Ibolya Ryannel egy bevásárlóközpont mosdójában.NewsOrigoTöbb százan búcsúztatták a Balmazújvárosban meggyilkolt nőt és gyerekeithttp://www.life.hu/news/20150630-tobb-szazan-bucsuztattak-a-kegyetlenul-megolt-not-es-gyerekeit.htmlJúnius 18-án egy baltával megölte feleségét, majd két alvó kisfiát a balmazújvárosi férfi. Miután végzett a családdal, felakasztotta magát a padláson. Hétfőn temették el az asszonyt és a gyerekeket. NewsMTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.