Kedden már kevesebb lesz az eső, de annál szelesebb lesz az idő. Strandidő inkább pénteken és szombaton lesz, vasárnapra újra esőt jelez a meteorológia - tájékoztat az MTI.

Hétfő estig sok lesz a felhő, majd észak, északnyugat felől csökken a felhőzet. Összességében többfelé várható eső, zápor, az ország déli felén helyenként zivatar is kialakulhat, majd az éjszaka második felére északnyugat felől mindenütt megszűnik a csapadék.

Illusztráció.Forrás: Thinkstock

Kedden a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre szinte mindenütt számíthatunk, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon tartósan felhős vidékek is lehetnek. Kedden legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb zápor. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de kedden a nyugatira forduló szél az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön megélénkül, sőt északon egy-egy erős széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 24 és 30 fok között alakul, de délkeleten 31, 32 fok is lehet.