Lépésről lépésre hódította meg a 69 éves William Helmreich New Yorkot: a férfi négy év alatt 9650 kilométert gyalogolt, mire az egész metropoliszt bejárta.

„Ha gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz, sohasem csináltam volna meg” - mondta el a szociológia professzor, aki útja során 120 ezer háztömbnyit gyalogolt le helyi híradások szerint.

A kép illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/@ Mihai Andritoiu, 2015/Mihai Andritoiu

Helmreich maga is elismerte, hogy a vállalkozás kicsit őrült volt, de mint hozzáfűzte, ha az ember valami érdekeset akar tenni, akkor néha őrültnek kell lennie. A motivációja mindössze annyi volt, hogy szereti New Yorkot. „A várost lenyűgözőnek tartom. Ez a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma” - fogalmazott.

Helmreich felidézte, hogy zarándoklata során volt része hőségben, esőben, hóban. Tapasztalatait a The New York Nobody Knows (Az ismeretlen New York) című könyvben írta meg. „Minden nap tanultam valami újat. Minden nap láttam valamit, amiről nem is tudtam, hogy létezik” - mesélte. A legőrültebb élményeként azt említette, amikor szembetalálkozott egy férfival, aki két óriáskígyóval a nyakában négy pitbullt sétáltatott Brooklynban.