Leah Washington barátjával ült fel a Guinnes-rekorder Alton Tower egyik szerelvényére. Elmondása szerint a tragédia után minden megváltozott, most próbálja újratervezni életét.

Összesen négy fiatal sérült meg súlyosan júniusban, amikor Anglia legnépszerűbb hullámvasútjának két kocsija 80 km/órás sebességgel egymásnak ütközött. Leah Washington is ott volt az áldozatok között: a most 18 éves lánynak jobb lábát kellett amputálni a baleset következtében.

Az Alton Tower vidámpark hullámvasútjaForrás: NORTHFOTO

A tanárnak készülő Leahnak egész életét át kellett terveznie a tragédia miatt. "Ideges vagyok a jövő miatt. Az én életem most egy helyben toporog, míg a barátaim haladnak előre, kocsit kapnak és elköltöznek" - mondta el a Dialy Mailnek adott interjújában Leah, aki hatalmas szerencsével élte túl a balesetet: a helyszínre érkező mentősök alig tudták kiszabadítani a roncsok közül, ráadásul vérének egynegyed részét is elveszítette lába miatt. Amikor először mentem el kerekesszékkel, eltakartam a lábamat. De többé nem teszek ilyet. Most már tudom, hogy az embereknek el kell fogadniuk annak, aki vagyok."

Leah WashingtonForrás: NORTHFOTO