Halálos baleset! Szelfizni akart, de felöklelte a bika

halál bikafuttatás videó sérülés bika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éppen szelfizni akart az a 32 éves férfi, aki az évente megrendezésre kerülő bikafuttatások újabb áldozata.

Villaseca de la Sagra városában is halálos áldozatot követelt a bikafuttatás. A férfi magát és a mögötte futó állatot videózta, aki felöklelte őt: nyakán és combján szerzett halálos sérüléseket. A férfit kórházba szállították, de nem tudták megmenti az életét.

Pamplonai bikafuttatás 2015-ben Forrás: AFP

Mi a bikafuttatás?

A bikafuttatást Ernest Hemingway tette világhírűvé a "Fiesta - A nap is felkel" című regényével, ami napjaink egyik legvitatottabb tömegrendezvénye, ezért nem véletlen, hogy egyre több civil szervezet tiltakozik a "barbár" állatkínzás ellen. A kilencnapos pamplonai ünnepet eredetileg Szent Fermin tiszteletére rendezték meg, mára azonban őrült showműsorrá nőtte ki magát. Az "Encierro", azaz a bikafuttatás minden reggel nyolckor kezdődik, előtte a versenyzők áldásukat kérik a szenttől, aztán a dühöngő bikák egy 825 méteres útszakaszon csörtetnek a bátor férfiak mögött. A bikaviadal után a város utcáit ellepi a táncoló-éneklő tömeg, és hajnalig tart a mulatozás.

/1307/Bikav2013712144628

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.