1983 júliusában bombarobbantással akartak végezni Károly herceggel és a néhai Diana hercegnővel egy Duran Duran koncert alatt. Az együttes dobosa újra felidézte a 30 évvel ezelőtti történteket.

Diana hercegnő köztudottan nagy Duran Duran rajongó hírében állt, így semmi meglepő nem volt abban, hogy 1983 júliusában el akart menni a nyolcvanas évek leghíresebb együttesének koncertjére.

Forrás: AFP/Jacques Demarthon

A londoni Domination Theatre-ben tartott esemény remek alkalmat adott a szélsőséges IRA (Ír Köztársasági Hadseger) tervének megvalósítására: megölni a brit hercegi párt. A szervezet egy olyan robbanótestet épített az egyik mosdó falába, amely 18 méteres körzetben mindenkivel végzett volna. A dologra csak évekkel később, 1992-ben derült fény. Nagyon megrázó volt. Csak évekkel később tudatosodott bennünk, de nagyon ijesztő" - emlékezett vissza a The Mail on Sundaynek a dobos, Roger Taylor. Egy, a szervezetbe beépült rendőrnek hála végül sikerült hatástalanítani a bombát.

Szerelmi botrányok - Az angol királyi ház titkai
Az utóbbi évtizedekben a brit királyi ház botrányaitól volt hangos a bulvársajtó, melyeket maga a család is szégyell: kötetnyi cikk jelent meg Károly és Diana kudarcba fulladt házasságáról, de András herceg felesége, Sarah Ferguson sem öregbítette a család jó hírét. De vajon ezek voltak az első hasonló esetek az angol történelemben? A Life.hu cikkét ide kattintva olvashatod el.