Újabb három nő vádolta meg szexuális zaklatással Bill Cosbyt

Forrás: AFP/Stan Honda -
vád nemi erőszak vallomás fórum ügyvéd Bill Cosby szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb három nő vádolta meg Bill Cosby amerikai komikust azzal, hogy évtizedekkel ezelőtt nemi erőszakot követett el rajtuk.

Colleen Hughes volt légiutas-kísérő és Linda Ridgeway Whitedeer volt színésznő egy szerdai Los Angeles-i sajtóértekezleten azt állította, hogy a most 78 éves Cosby a 70-es évek elején bántalmazta őket, Eden Tirl volt modell pedig azt, hogy a sztár 1989-ben zaklatta őt. A fórumot a média számára Gloria Allred ügyvédnő szervezete, aki 21 nőt képvisel abból a több mint 40-ből, akik azzal vádolták meg a színészt, hogy partidroggal elkábította őket, majd szexuális értelemben visszaélt a helyzettel.

Forrás: AFP/Stan Honda

A The New York Magazine júliusban 35 olyan nővel közölt interjút, akik azt állították, hogy Bill Cosby hasonlóan járt el velük. A lap a címlapján a riportalanyok mellett egy 36. széket üresen hagyott, mely azokat a nőket jelképezte, akik még nem merték a nyilvánosság elé tárni a komikustól elszenvedett zaklatást.

Cosbynak, aki ellen hivatalosan még sohasem emeltek vádat, igencsak komoly tettekért kell felelnie. 1974-ben például a Los Angeles-i Playboy-kúriában szexuálisan zaklatott egy 15 éves lányt. Ez ügyben október 9-én kell majd eskü alatt vallomást tennie.

Bill Cosby az amerikai televíziós sorozatok első fekete sztárja volt, akinek tündöklése kisebb-nagyobb megszakításokkal 1965-től a 2000-es évek első évtizedének közepéig tartott. A nős, valamikor ötgyerekes (egyik fiát 1997-ben egy rabló agyonlőtte) színész-író-producer-zenész-aktivista, akinek imázsában kulcselem a családközpontúság, hosszú pályafutása során 4 Emmy- és 9 Grammy-díjat kapott. 2002-ben George W. Bush Elnöki Szabadságéremmel tüntette ki.

A számos egyetemen által díszdoktorrá avatott sztár életviteli előadásokat tartott afroamerikai fiataloknak. 1988-ban 20 millió dollárt adományozott az atlantai Spelman College-nek, amivel ő lett minden idők legjelentősebb fekete támogatója egy hagyományosan feketéket képző felsőoktatási intézmény esetében. A főiskola megszakította vele az együttműködést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.