Az augusztus 20-ai ünnep miatt már előző nap délután rendkívül erős forgalomra lehet számítani az M7-es autópályán a Balaton felé, ezért még akkor is lassabb lesz a haladás, ha nem történik baleset.

Várhatóan akár 3500 jármű is haladhat majd óránként a tó felé a gyorsforgalmi úton, így rövid idő alatt több kilométeres torlódás is kialakulhat, ha baleset vagy bármilyen egyéb rendkívüli esemény történik - figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Forrás: MTI/Varga György

Ha nincs rendkívüli esemény, a telített autópályán akkor is 90 kilométer/óra alá csökkenhet a sebesség, ami a Balatonhoz való lejutás idejét 15-20 perccel növeli meg - írja cikkében az Origo.

Várhatóan nagy lesz a forgalom a hosszú hétvégén az M7-esenForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Augusztus 23-án, vasárnap a főváros felé hasonlóan telített sávokra készüljenek. A járművek száma óránként elérheti a 4000-et is.

A hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, a 12-14 óra előtti indulás a legjobb, ugyanis a tapasztalat az, hogy a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a forgalmi helyzetről. A friss híreket megtalálhatják a társaság www.utinform.hu weboldalán.