Visszatérnek az országos bajnokságra a kokainozó kajakosok

Forrás: Origo -
kokain Dombvári Bence Csipes Tamara kajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vasárnap befejeződött milánói világbajnokság után szerdától már az országos bajnokságon lapátolnak a legjobb hazai kajakosok és kenusok. A szolnoki viadalon visszatér a drogügye miatt eltiltott két kajakos, Dombvári Bence és Csipes Tamara.

A Honvéd két sportolója még áprilisban bukott meg a drogteszten, a szervezetükben - egy versenyen kívüli ellenőrzés során - kokain nyomaira bukkantak. A magyar szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottsága májusban, első fokon tíz hónapra tiltotta el őket, ezt az ítéletet a fellebbviteli bizottság később úgy módosította, hogy idén nem indulhatnak nemzetközi viadalokon, de az ob-n már vízre szállhatnak. A büntetés enyhítésével Csipesnek és Dombvárinak lehetősége nyílik arra, hogy jó ob-eredmény esetén újra bekerülhessen a jövő évi riói olimpiára készülő téli válogatott keretbe.

Forrás: Origo

A 26 éves, ötszörös világbajnok Csipes Tamara 2011-ben az év sportolónője volt, a 22 esztendős Dombvári Bence pedig nyert már ezüst- és bronzérmet is vb-n. A péntekig tartó országos bajnokságon rajtuk kívül több olyan versenyzőt is láthatnak majd a szurkolók, akik indultak Milánóban, sőt, érmet szereztek a világbajnokságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.